Sommarbris Cocktail: En enkel tillverkares markdryck

Uppfriskande, lätt och ett bra sätt att njuta av en fin bourbon på de varma sommardagarna , har sommarbrisen allt. Medan denna Maker's Mark-dryck kan se ut som den genomsnittliga whisky highballen , har den ett par vändningar som gör det ganska intressant.

Allt börjar med muddling av en ny apelsin med Cointreau, den fantastiska apelsinlikör som vi tycker är så användbar i baren . När citrusblandningen är klar, läggs bourbon och ingefära ale på toppen av det i fin, uppfriskande stil.

Sommarbrisen är en bra drink när du vill ta med en fin whisky till någon sommarfest. Dela det med vänner på din nästa grill eller bara luta dig tillbaka och njut av det på uteplatsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Muddla en orange skiva och ett stänk av Cointreau i ett gammaldags glas .
  2. Lägg till lika delar av bourbon och ingefära ale.
  3. Rör försiktigt .
  4. Börja med is och servera

(Recept från Maker Mark Bourbon Whisky)

2 tips för att göra en sommarbris

Du kan göra denna dryck längre genom att bygga den i ett highballglas. I det här fallet rekommenderas det inte att hälla lika delar bourbon och läsk eftersom det skulle vara för mycket whisky.

Istället häll ett skott av bourbon , tillsätt is, fyll sedan glaset med ungefär dubbelt så mycket ingefära ale.

Premium ingredienser är viktiga. Whisky- och likörsförslaget är toppshylla, så det finns ingen anledning till varför din gingeröla inte borde vara lika bra .

Medan populära Ginger Ales som Schweppes och Canada Dry är trevliga, kan du enkelt gå upp till ett av specialbrödsföretagen för de flesta blandade dryckerna. Vernors är en favorit för många Ginger Ale fans och Q Ginger och Feber-Tree Ginger Ale är också bra val.

Hur stark är sommarbrisen?

Det fantastiska med whisky-soda drycker är att du kan göra dem så starka som du vill. Om du letar efter en avslappnad happy hour-drink kan du lägga till lite mer läsk. Då igen, på de nätter när whisky är i åtanke, kan du återvända lite på gingerölen och tillåta Maker's Mark att ta det centrala steget.

Låt oss titta på hur Summer Breeze kan väga in när det gäller alkoholinnehållet :

Som du kan se, lägger båda drinkarna upp till styrkan i den genomsnittliga cocktailen, men den extra hällen av sodavatten i highballen ger en mycket mildare dryck. Vilket du väljer är upp till dig eftersom det är bra på något sätt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 257
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)