Friskt och hälsosamt spenatssoppa recept

Denna fräscha spenatssoppa är underbart näringsrik och läcker. Det är också förvånansvärt enkelt att göra och kan vara klart på mindre än 30 minuter. Det betyder att det är perfekt för en lätt lunch eller en bra start på en hälsosam middag.

När du gör det märker du att soppen har en lysande grön färg. Det beror på att halva spenaten är reserverad och blandad i soppan efter tillagning. Det är ett bra knep som också hjälper till att behålla alla näringsämnen som finns i färsk spenat.

Om du vill hålla sopp vegetarianen, välj helt enkelt vegetabilisk buljong över kyckling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor kastrull eller nederländsk ugn värms oljan.
  2. Sauté vitlök, lök, selleri och potatis i 5 minuter.
  3. Tillsätt kycklingbuljong och fettfri mjölk. Koka, täck och simma i 10 minuter.
  4. Rör i halva spenaten, kåpa och simma i 10 minuter.
  5. Kyl lite och överför såpa till en mixer. Arbeta i två satser, om det behövs.
  6. Tillsätt den återstående spenaten och blanda tills den är jämn. Om du arbetar i två satser, använd halva resterande spenat med varje sats.

Betjäningsförslag

Den underbara delen om denna spenat soppa är att den är mycket mångsidig. Det gör en varm och inbjudande soppa för vintern, men det kan också vara coolt och uppfriskande, så det är perfekt även för sommaren. Du kan njuta av det till lunch med en enkel sallad eller servera den med en komplett middag för familjen.

Oavsett när du äter det, kommer du att upptäcka att denna soppa är ännu bättre när den serveras med ett korvigt helkornsbröd. Lägg till en dollop fettfri gräddfil eller vanlig yoghurt för att lägga till en liten dimension också.

För middagstillbehör, överväga lättare proteiner som fisk, kyckling eller fläsk och antingen sauté eller grilla dem. Håll hela måltiden frisk och ren och alla kommer att älska det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 253
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 481 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)