Lätt potatisallad med fräsch dill

Vad är hemligheten för att hålla en potatisalladslampa och lågt kaloriinnehåll? Mindre mayo och mer färska örter för att bära smaken; i det här fallet, färsk dill! Letar du efter en lätt potatissalladrecept? Testa den här. Du kan alltid minska mängden majonnäs i ditt favoritpotatissalladrecept, använd en lätt majonnäs, eller, om du inte redan har, prova en vegansk majonnäs för en lättare måltid. Ett annat alternativ? Pröva ett majonnäsfritt potatisalladrecept, som denna lätta vegan potatisallad med ärtor och kale , eller, för något lite annorlunda, prova en grillad potatisallad! Denna veganskt potatisallad i tysk stil är ett annat fettfritt alternativ.

Eller, för en potatisallad med nedsatt fetthalt, är detta recept perfekt. Den packar fortfarande tillfredsställande och traditionell krämig konsistens genom att innehålla majonnäs, men minskar mängden och kompenserar för minskad majonnäs med andra färska smaker, inklusive färskhackad dill, äppelcidervinäger, citron och Dijon senap.

Receptet kräver 2/3 kopp majonnäs, men du kan alltid lägga till lite mindre eller tillsätt det gradvis för att se hur mycket du tror du behöver för att ytterligare minska mängden fett och kalorier.

Om du vill ha lite kross i din potatisallad, kan du alltid lägga till några skedar av vegetariska bacon bitar också. Håll det här receptet veganskt och kolesterolfritt genom att använda en vegansk majonnäsutbyte .

Vad du behöver

Hur man gör det

Skura dina potatisar, och skalla dem om du vill (jag brukar inte störa eftersom jag personligen inte har något emot huden, men upp till dig). Därefter hugga i bitar i bitar, ungefär en tum.

Placera potatisen i en stor kruka med vatten och koka. För bästa smak, vill du starkt salta vattnet, men det är en personlig preferens. Koka potatisarna tills de är ömma. Kontrollera efter ca 8 minuter, och de ska göras efter högst 12-15 minuter.

Töm och låt helt svalna.

Medan dina potatisar kyler, vispa ihop majonnäs, äppelcidervinäger, citronsaft och Dijon senap.

I en stor skål placerar du de kylda potatisarna och försiktigt kasta med selleri och färsk dill för att kombinera (och alla andra valfria ingredienser du gillar, såsom hackad gräslök, gröna lök, hackade hårdkokta ägg, svarta oliver, sötnickeljuice, vegetarisk bacon bitar, etc.).

Slutligen släng försiktigt potatisarna med mayonnaise dressing, tills potatisen är väl belagd. Smaka lätt med salt och peppar, smaka på.

Servera din hemlagad potatisallad och, om du har tid, bäst att låta det kyla i kylskåpet i minst en timme (eller över natten, om möjligt!) För att låta smakerna utvecklas fullt ut.

Se även: Gör din egen mager mager majonnäs i hemmet

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 514
Totalt fett 19 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 321 mg
kolhydrater 78 g
Kostfiber 10 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)