Mint Jalapeno Green Beans

Dessa gröna bönor tar på sig den lätta, kryddiga smaken av dressingen och blir något långt bortom dina vanliga gröna bönor. Jag gillar dem rakt upp, men de fungerar också snyggt i en sammansatt sallad eller serveras på en säng av salladsblad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en stor skål med isvatten och sätt den åt sidan.
  2. Ånga de gröna bönorna . Doppa dem omedelbart i isvatten. Swish bönorna runt tills de är helt coola. Torka dem ordentligt (jag gillar att klappa dem torra med pappershanddukar). Sätt de gröna bönorna i en grundrätt.
  3. Häll i vitlök, jalapeño och citronsaft i en mixer. Tillsätt mintblad, olivolja, salt och peppar och virvla allt tills blandningen är mycket jämn.
  1. Häll dressingen över de gröna bönorna och kasta bönorna för att belägga dem ordentligt med förbandet. Låt bönorna sitta minst 30 minuter vid rumstemperatur före servering eller upp till över natten täckt och kyldt. (Observera, när det kyls och får marinera över natten, kommer bönorna att förlora en del av sin livfulla gröna färg, de kommer också att utveckla en mer komplex och intensiv smak.)
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 295
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 12 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)