Scotch & Soda: Klä upp din favorit Whisky

Kan det verkligen bli enklare än en skotsk och läsk? Namnet berättar allt du behöver veta om denna populära Scotch Whisky-blandad drink , så receptet är otroligt enkelt. Och ändå finns det några sätt att du kan göra det själv och anpassa det till din smak.

Konceptet här är att vattna ner en skott utan att förstöra smakerna i whiskyen. I processen gör du drycken senast lite längre, gå ner lite mjukare och bli lite mer uppfriskande. Utan tvekan är det ett bra sätt att klä upp din scotch och njuta av det på varmare dagar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll scotchen i ett highball glas fyllt med is.
  2. Topp med klubbens läsk.

Hur mycket soda?

Lägger till icke-kolsyrade vatten till whisky öppnar smaken och klubb soda kommer att göra detsamma. Det ger helt enkelt en liten brusning för att göra den ännu mer uppfriskande. Den mängd soda du använder är verkligen upp till dig. Vissa människor föredrar att fylla ett highball glas hela vägen, medan andra väljer ett stenglas och bara en stänk eller två sodavatten.

Också, om du har alternativet, välj en kvalitetsklubb soda som Feber Tree . Dessa tenderar att ha en renare profil än den genomsnittliga läsken och är verkligen trevliga komplement till en anständig scotch.

För att ytterligare förbättra din scotch och läsk erfarenhet, överväga att använda en isboll eller stor kub . Dessa smälter och späds långsammare än mindre kuber. Det är ett enkelt trick som förlänger dryckens fulla smak.

Välja Scotch

Varje Scotch Whisky kan användas i en skotsk och läsk och det är en fantastisk drink att använda när du utforskar en ny flaska. Från blandad till single malt och whisky från Highlands till de eleganta Speysides kan du inte gå fel med någon scotch du bestämmer dig för att hälla.

Skönheten i skott och läsk är att du enkelt kan skräddarsy den för att passa en viss whisky. Om du har en stor single malt som The Glenlivet 18 YO , lägg till ett stänk av premium soda. När du är på humör för en högre dryck väljer du en prisvärd blandad whisky som Johnny Walker Black Label och fyller glaset med läsk.

Denna dryck gjordes för att skräddarsys och du borde gärna justera förhållandet baserat på whiskyen du häller för tillfället. Det finns inget fel svar den enda rätten är hur du njuter av det.

Hur stark är skotsk och soda?

Skotch-till-soda-förhållandet är en variabel som kommer att väsentligt inverka i den slutliga alkoholhalten i denna dryck . Låt oss göra en jämförelse av båda extremiteterna så att du har en uppfattning om hur stark din dryck kan vara.

Om du antar att din whisky är 80-säker (tappningsskyddet för skotsk varierar mycket), skulle skott och soda väga i något sådant:

Du kan se själv skillnaden några extra uns soda kommer att göra. Använd det här till din fördel: om du vill ha en långsiktig och smakfull dryck, gå med en kort häll av läsk och för en lång, avslappnad dryck välj den långa hällen. Det är underbart att ta en drink som kan förändras med tillfälle, ditt humör eller whiskyen till hands.

Mer Whisky och Soda Recept

Att lägga till klar soda till whisky är ett fantastiskt sätt att spritz upp dina favoritwhiskyer och scotch och soda är inte den enda drycken du kan göra med. Prova några av dessa andra populära whiskyhögbollar nästa gång du vill ha en kall dryck.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 142
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 46,539 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)