Räkorjuice med vitlök

Denna räkorjuice är ett mycket populärt recept, och med god anledning. Oavsett om det är en fest eller en familjen middag, är räkorna alltid en omedelbar träff. Den italienska scampo ( scampi är plural) är faktiskt en räkor eller liten hummer . I amerikansk mat hänvisar jätteräkor till räkor som tillagas i vitlök, citron och smör.

Den här versionen av den populära räkorskummen är en typisk kombination av ingredienser kokta snabbt i stekpannan. Det finns också versioner för bakad räksallad och en liknande vitlöksräka som kokas i en långsam spis .

Servera den här goda räkornaxen som en första kurs eller aptitretare eller servera den tillsammans med varmt kokt ris eller ängelhårspasta och en sallad för en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala räkorna. Kör spetsen av en liten, skarp kniv på baksidan av en räka; ta bort den mörka venen - räkens matsmältningsorgan - och skölj sedan med kallt vatten. Upprepa med resterande räkor. Låt dem torka med pappershanddukar.
  2. Skär de gröna lökarna, så att de vita och ljusgröna delarna är skilda från mörkgröna. Ställ de mörkgröna skivade gröna löken åt sidan för garnering.
  3. Värm smöret i stor stekpanna över medelvärme. Koka vitlök i 1 eller 2 minuter eller tills mjukat men inte brunt.
  1. Lägg räkorna till vitlök, tillsammans med gröna lökar (vita och ljusgröna delar), vin och citronsaft. koka, omrör, tills räkorna är rosa och fasta, ca 1 till 2 minuter på vardera sidan. Torka inte över.
  2. Tillsätt hackad persilja och salt och peppar innan du serverar.
  3. Garnera med citron kilar och de skivade mörkgröna lövtopparna.
  4. Serverar fyra som huvudrätt eller 8 som första kurs.

* Hur man klargör smör - Smälta 1/2 kopp (1 sticka) osaltat smör i en kastrull över låg värme. Simma tills toppen är täckt med ett skumlager. När smöret slutar bubbla och stänka och det finns inget nytt skum, ta bort smöret från värmen och skumma bort skummet. För att avlägsna de resterande fastämnena, sätt en metallnätfil med ostklaff och smör smöret i en annan behållare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 366
Totalt fett 17 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 381 mg
Natrium 983 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)