Hur man lagar pasta

Matlagningspasta är en konstform som alla kan lära sig; det tar bara lite övning och kunskap. Montera en lätt sås och bara kasta med din al dente pasta. Här är hur.

Svårighet: Enkelt

Nödvändig tid: 20 minuter

Här är hur:

 1. Fyll en stor lagerpott med vatten. Ju mer vatten desto bättre - Pasta sticks bara när det är kokt i för lite vatten.
 2. Lägg till Salt. Salt gör pasta smak bättre, och kommer inte att öka påtagligt natriumnivån på dina recept. Använd 1 tsk per gallon vatten. På den nivån absorberar 2 uns okokt pasta (1 kopp kokt), FDA-betjäningsstorleken, cirka 20 mg natrium, vilket är ca 1% av det rekommenderade dagliga natriumintaget. Det är ingenting. Du kan säkert lägga till mer pasta; i själva verket säger italienare att pastavatten ska smaka så salt som havet.
 1. Koka vattnet till en koka. Det betyder att en koka inte kan sluta med omrörning.
 2. Mät pastaen du behöver. Pasta tvingar i allmänhet i storlek när den kokas, så 1 kopp okokt = 2 koppar kokta. Se receptet om det behövs.
 3. Lägg långsamt pastaen i kokande vatten. Helst bör vattnet inte sluta att koka, men om det händer är det ok.
 4. Rör om och rör lite mer! Pasta kommer att hålla ihop om det inte rörs under de grundläggande köksstunderna. Lägg inte till olja, för det gör pastaen halt och såsen kommer inte hålla fast vid den när den är klar.
 5. Börja timing när vattnet återvänder till koka. De flesta pastaer kokar i 8 till 12 minuter. Kontrollera paketets anvisningar! Och rör om några minuter.
 6. Du kan reglera värmen så att pasta / vattenblandningen inte skummer upp och över potten. Sänk den minsta biten, och allt ska vara under kontroll. Eller så kan du lägga lite smör på grytan. detta minskar ytans spänning av vattnet så att det inte kommer att koka över.
 1. Verkligen det enda sättet att berätta om pastan är rätt kokad är att smaka på det. Det borde vara 'al dente' - fast, men ömt, med en liten kärna i mitten. Testa det 2 minuter före den tidigaste tillagningstiden som anges på rutan. Du kan inte "uncook" överkokt pasta.
 2. Du kan också skära i en bit pasta du har fiskat ur potten. Det borde inte finnas någon fast vit i mitten av pastan - bara en skuggning till mer ogenomskinlig krämfärg.
 1. Torka nu pastaen i en kolv placerad i din kökshandfat. Lyft kolven och skaka av det överskottsvattnet.
 2. Skölj inte pastaen du serverar en varm maträtt . Det tar bort stärkelsen som hjälper till att hålla såsen. Om du gör en kall sallad, skölja så salladen är inte klibbig. Å andra sidan sköljer jag aldrig min pasta för kalla huvudrättssallader, helt enkelt för att jag gillar hur den heta pastaen absorberar förbandet. Det är upp till dig!
 3. Använd pastaen i receptet. Kasta den i kokande sås, blanda den med en kall sås, lägg till sallader eller använd i frittatas. Om någon pasta är kvar, lagra den med detta tips .

tips:

 1. Genom att täcka potten när du sätter vatten i koka sänker du lufttrycket direkt över vattnet, vilket gör det lättare att koka.
 2. Blanda aldrig pasta typer i en kruka. De har alla olika tillagningstider; läs paketanvisningarna noggrant.
 3. Titta noggrant på matlagningen. Pasta kan överkok mycket snabbt.
 4. Om pastaen ska användas i en gryta, koka den lätt. Det kommer att slutföras till perfektion i ugnen eller stekpannan.

Vad du behöver: