Hur man gör ditt eget bakpulver

Bakpulver är en av de ingredienser som har en irriterande vana att inte vara i ditt skåp när du behöver det.

Brunt socker är ett annat exempel. Men till skillnad från brunt socker , som du lätt kan skilja från granulerat vitsocker, är det inte alls uppenbart hur bakpulver skiljer sig från bakpulver . Detta kan göra det frestande att ersätta sodavatten i ett recept som kräver bakpulver.

Eller tvärtom. Hur som helst, stort misstag.

Vad är bakpulver och bakpulver?

Bakpulver och bakpulver är utspädningsmedel som gör att dina bakverk stiger. Bakpulver är alkalisk, så den aktiveras genom att kombinera den med en syra som ättika - eller oftare i bakning, kärnmjölk. När det händer producerar det CO2-gas, vilket ger din muffins sin hiss.

Bakpulver fungerar på samma sätt, eftersom bakpulveret helt enkelt är en soda och en sorts ingrediens blandas. Så länge pulvret blir torrt, förblir de två ingredienserna separata. Men när du väl har tillsatt en vätska, kombinerar sura och alkaliska ingredienser, producerar CO2, och du är ute efter tävlingarna.

Olika märken bakpulver använder olika formler, och de använder inte alla samma förening som syrakomponenten. Men en av de syror som vanligtvis används är grädde av tartar. Som råkar vara en ingrediens som du kan köpa i kryddan eller bakdelen av nästan vilken mataffär som helst.

Och det betyder, så länge du har bakpulver och grädde med tartar, kan du göra ditt eget bakpulver på bara några sekunder.

Tyvärr, om du inte har bakpulver eller grädde av tartar, måste du gå till affären. Medan du är där kanske du väl plockade upp alla tre objekten. Se bara till att du byter ut dem var sjätte månad, eller de kommer att förlora sin styrka.

Men vad du än gör, försök inte att ersätta sodavatten för bakpulver. Det kommer inte fungera. Här är en artikel som diskuterar skillnaden mellan natron och bakpulver .

För att göra 1 matsked bakpulver:

  1. Mät 1 tsk bakpulver och 2 tsk grädde av tartar i en skål.
  2. Blanda tills den är grundligt kombinerad och använd genast.

Om du behöver mer kan du bara dubbla receptet. Om du behöver lagra det av någon anledning, lägg bara en tesked majsstärkelse (så att den inte klumpar upp) och förvara den i en lufttät behållare.

Viktig gräns:

En sak att komma ihåg är att när du gör ditt eget bakpulver på det här sättet kommer det att vara ensamverkande. Vad betyder det här? De flesta kommersiella bakpulverna är dubbelverkande, eftersom de släpper ut lite av deras gas så snart de våta ingredienserna och de torra samlas, och sedan värmer ugnen eller gallret utlösningen av ännu mer. Det är därför du kan (och borde) låta din pannkaka sop vila i 20 minuter för att ge klumparna en chans att lösa upp.

Med hemlagat bakpulver finns det emellertid bara en utsläpp av gas när ingredienserna blandas, inte under matlagning. Det betyder att du inte har lyxen att låta din smitta sitta ut.

Snarare, när du blivit blandad måste du ta det direkt in i ugnen.

Därför är hembakat bakpulver bäst för quickbreads och muffins och liknande, snarare än pannkakor eller våfflor. Det kommer fortfarande fungera för pannkakor och våfflor, men du har mindre utrymme när det gäller att låta smeten sitta medan du lagar mat.