Hur man gör hemlagad Corned Beef (Home Cured)

Gör ditt eget corned beef med kryddor och en lätt saltlösning, och hoppa över konserveringsmedlen!

Här är ett läckert hemlagat corned beef recept, tillsammans med instruktioner för corned beef och kål middag. Börja corned beef med en färsk köttfärs ca 7 dagar innan du planerar att göra din middag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera vatten, salt, socker, senap, kryddor och 3 kryddnejlikorad vitlök i en 8-kvarts icke-reaktiv lagerpotte.
  2. Koka upp över hög värme. Avlägsna från värme och lägg åt sidan för att svalna.
  3. När vätskorna har svalnat, trimma corned beef med överskott av fett och sätt i vätskan. Det kan hända att du måste överföra vätskorna och corned beef till en större behållare eller skål, bara se till att det är icke-reaktivt. Om nödvändigt, tillsätt mer kallt vatten för att täcka nötköttet.
  1. Använd en tung keramikskål eller några små skålar, väga det corned beef ner så att det kommer att vara nedsänkt i vattnet. Täck pannan och kyl i 5 till 7 dagar i kylskåpet. Ta ut en gång om dagen för att röra lätt och vrid nötköttet efter behov.
  2. Ta den 6: e eller 7: e dagen av biffen från saltlake och skölj den väl med kallt vatten. Placera i en stor (8-kvarts eller större) kruka. Täck med kallt vatten och tillsätt selleri, lök och 2 kryddnejlika vitlök. Koka upp; skumma bort eventuellt avskum som utvecklas på ytan. Minska värmen till medium-låg; täck och simma i 2 1/2 timmar.
  3. Avlägsna potten och lägg till potatis, morötter, rutabaga eller ropa och kål. En 8-krukgryta ska vara tillräckligt stor, men om du inte har plats för alla grönsaker, ta med en annan kruk vatten till koka och tillsätt en 1 matsked salt . Lägg till kål eller andra grönsaker som inte skulle passa.
  4. Täck den stora potten och koka tills kött och grönsaker är ömma, ca 1 timme längre.
  5. Om du lagar några grönsaker i en annan kruka, laga du bara tills den är öm och håll dig varm.

Du kanske också gillar

Ugn Braised Corned Beef With Beer

Simmered Corned Beef med Tangy Mustard Sauce

Corned Beef Hash med valfri kål och morötter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1251
Totalt fett 56 g
Mättat fett 22 g
Omättat fett 25 g
Kolesterol 343 mg
Natrium 21 656 mg
kolhydrater 72 g
Kostfiber 11 g
Protein 115 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)