Vegan Pfeffernusse Cookies

Jag lärde mig först av pfeffernusse-kakor från min tyska rumskamrat på college. De slog mig som en ännu mer utsökt version av kryddorna eller melasskakorna som jag redan älskade att göra under julhelgen, så jag gillade också pfeffernuse-kakorna direkt. Jag är inte säker på hur vanligt de är i USA, men min tyska rumskamrat skulle absolut inte höra om att spendera jul utan att baka en massa pfeffernuse kakor!

Pfeffernusse-kakor är en kryddig och doftande kaka som är perfekt för jul . Den viktigaste ingrediensen är enligt min mening den svarta peppar som kombinerar med resten av kryddorna - och melasserna - för en helt unik smak. Det kan se ut som mycket kryddor när du bakar dessa upp, men kombinationen är, jag lovar, perfekt. Och eftersom de är vegan kan du känna dig extra bra om att behandla dig själv och miljön bra för semestern när du gör din vegansk julkakor .

Den här versionen av pfeffernusse-kakor är gjord utan ägg och mejeri, men med vegansk margarin och ett äggbyte gör det mjölkfritt och äggfritt.

Se även: Fler veganska kak recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 350 F och smörj två bakplåtar lätt.
  2. När din ugn är uppvärmd, förbered dina torra ingredienser. Kombinera mjölet med bakpulver, kanel, kryddnejlika, muskotnöt, allspice och peppar. Avsätta.
  3. Använd en elektrisk mixer, slå ihop vegan margarin, brunt socker och melass tills det är väl kombinerat och så lätt och fluffigt som du kan få det. Lägg sedan till det färdiga äggbytet och vanilj, och slå igen tills det är väl kombinerat och så fluffigt som möjligt.
  1. Slå gradvis i de torra ingredienserna, blanda tills de är väl kombinerade.
  2. Pfeffernusse kakadegen är inte så fuktig som andra kakdegar, och det kan tyckas lite mer torr och smula än vad du brukar. Det är ok.
  3. Rul kakdeggen i 1-tums bollar och placera dem på beredda kakor. Placera inte. Om degen är för smulig kan du fukta dina händer lite när du rullar degen för att få den att hålla ihop.
  4. Baka kakorna i 13-15 minuter tills de bara börjar spricka. överbaka inte.
  5. Låt kakorna svalna, rulla sedan försiktigt i pulveriserat socker tills det är helt belagt - ingen skimping. Det här är pfeffernuse kakor, inte crinkles! De måste vara helt belagda i socker för att få rätt effekt. Du kan placera sockret i en påse eller en skål och försiktigt rulla kakorna runt. Jag föredrar skålmetoden.

Mer enkla Vegan kaka recept: