Key Lime Pie Martini Recept

Key lime pie martini är en av de stora glädje som kom ut ur vodka martini mani de senaste decennierna. Det är gott, inbjudande och, ja, mycket frestande att ha mer än en!

Om du njuter av enstaka bit av en nyckelkalkpai , måste du prova denna martini. Det är en söt, fruktig blandning av ananas och lime som backas upp av vaniljvodka och trippel sek. Den väldigt intressanta aspekten är graham crackerfälgen, som avslutar pajupplevelsen perfekt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rimla ett kylt cocktailglas med finkrossade grahamkakor.
  2. Häll ingredienserna i en cocktail shaker med is.
  3. Skaka bra .
  4. Stryk in i cocktailglaset .

Tips för att göra en stor Key Lime Pie Martini

Key lime pie martini är mycket lätt att göra och du kan förbättra den med lite uppmärksamhet på var och en av ingredienserna.

Vodka

En klar vodka är ett alternativ för denna cocktail, men jag tror att du kommer att upptäcka att vaniljvodka gör det bara lite bättre.

Den hint av söt vanilj i bakgrunden ger balans till drycken och gifter sig med ananas och lime perfekt.

Om du vill experimentera med andra vodkas, skulle jag föreslå att du använder en vanlig kaka eller vispad grädde vodka som Pinnacle Whipped eller Three Olives Cake . Dessa har samma samma söta egenskaper som vanilj och kommer inte att störa nyckelkalkspesmakan med onödiga smaker.

Apelsinlikör

Triple sek är en av de vanligaste apelsinlikörerna som finns tillgängliga. Hoppa över de 5 flaskorna och uppgradera till något som är lite mer förfinat. Att investera i en bra trippel sek som Cointreau eller Marie Brizard kommer att vara användbar i din bar och förbättra alla dina cocktails, från Margarita till Sidecar .

Naturligtvis finns det andra apelsinlikor som också kan användas. Jag skulle hålla fast vid en av de lätta (i både färg och smak). En bra curacao skulle vara ett utmärkt val.

Ananasjuice

Färsk juice är bäst men du behöver en god juicepress för att få den ur ananas (om du inte känner för att göra mycket arbete med din muddler och sil ).

Mitt tips för att köpa ananasjuice är att hitta de minsta burkarna som är möjliga. Om du inte serverar key lime pie martinis till en folkmassa, kommer detta att hjälpa till att undvika slöseri. Öppnande en 6 eller 8-uns burk är bättre än 64 uns, eftersom ananas inte håller lika bra som andra juice, särskilt i burkar som det vanligtvis kommer in.

Lime Cordial

Lime cordial är en förstärkt version av en lime-smakad enkel sirap och det är väldigt lätt att göra hemma.

Det finns några ersättare tillgängliga:

Graham Cracker Rim

Nyckeln till rimming ett glas med graham crackers är att krossa dem så bra som möjligt. Om bitarna är för stora, kommer de inte hålla fast vid glaset. Syfte för bitar som är lika fina som socker.

Använd en lime kila för att blöta fälgen och överväg att blanda lite socker i krackarna.

Om du inte är förtjust i ett rimmat glas, lägg till kakor till bara hälften av glaset och välj vilken sida du ska sippa från när du gillar martini .

Hur stark är Key Lime Pie Martini?

Key lime pie martini är en relativt lätt cocktail. Det är inte den lättaste drinken eller det starkaste, vilket är perfekt för en avslappnad martini-natt.

Med en 80-strikt vodka och 60-bevis trippel sek, väger den genomsnittliga nyckelkalkmartini i rätt omkring 17 procent ABV (34 bevis) .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 180
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)