Essential Countertop Vitvaror för varje kök

Det finns vissa bänkskivor som varje kök behöver. Om du skapar ett nytt hem, eller helt enkelt tar reda på vad du har, använd den här listan för att se till att du har de viktigaste apparaterna i ditt kök.

När du har fått allt på den här listan kan du gå vidare till de mer specialiserade apparaterna som också är trevliga tillägg till ditt kök.

Blandare

En blandare är väsentlig för att göra smoothies och andra frysta drycker, puréssoppa, blanda vanilter, hugga mjuka ingredienser och uppnå andra huggnings- och emulgeringsuppgifter.

Välj en med en kraftfull motor (500 watt eller mer ska vara bra för de flesta uppgifter) och en robust burk av glas eller tungt polykarbonat. Se till att burken är tillräckligt stor för volymen av recept eller drycker som du tror att du normalt gör Om du ofta underhåller eller lagar mat för en folkmassa, vill du inte ha en mixerkanna som är så liten att du måste göra allt i partier. Ett alternativ att överväga är en nedsänkningsblandare (se nästa sida).

Produkter att tänka på:

Prova dessa recept och tekniker:

Matberedare

En matberedare kan hugga, skiva, riva, blanda, knäda deg, puré, emulgera och så mycket mer. Du kan spara mycket tid i köket om du använder din matberedare för vardagliga uppgifter, såsom gitterost, huggning lök, skivning av grönsaker och ätande kexdeig.

En matberedare är bland de dyraste bordsskivan du kan köpa, men investerar i en avancerad version innebär att du har en kraftfullare motor, en större kapacitetskål och en robustare design, liksom några användbara tillbehör, t.ex. som gitterskivor eller emulgerande fästanordningar.

Produkter att överväga

Prova dessa recept och tekniker

Smörgåsgrill

Visst, det tar upp mer utrymme än en vanlig brödrost, men en brödrostugn är en användbar apparat att köpa. Toast eller värme tjockare, stickier föremål som hemlagad bröd, överdimensionerade bagels, franska toast eller våfflor, eller smälta ost, brilla en socker toppning eller bruna breadcrumbs. Du kan också använda en brödrostugn för att laga små mängder mat, till exempel några kakor eller en minipizza, utan att behöva slösa bort energi och värma upp huset med din konventionella ugn. Vissa brödrostugnar kan även dubbla som mikrovågsugn, men så länge som brödrostugnen du väljer har en rostat brödinställning, en temperaturjusterbar ugnsinställning och en brun inställning, får du allt du behöver. Investera i ett par extra bakplåt och stekpannor som passar inuti ugnen - du kommer att finna dig själv ofta.

Produkter att överväga

Prova dessa recept och tekniker

Countertop Grill

Oavsett om du har en utomhusgrill eller inte, är en bänkskiva fortfarande en av de bästa apparaterna någonsin för att göra en snabb och hälsosam lunch eller middag. Använd den för att laga hamburgare, fisk, biff eller kycklingbröst, eller smörgåsar med panini-stil. Funktioner som ska letas efter i en bänkskiva inkluderar ett "flytande" gångjärn för att jämnt laga tjockare matar utan att komprimera ena sidan, avtagbara grillplattor för enkel matlagning, eller till och med plattor som byter ut med släta plattor för att omvandla grillen till en grill. Du kanske också vill se till att grillen du väljer öppnar sig platt.

Produkter att överväga

Prova dessa recept och tekniker

När du har alla grunderna, runda ut din matlagningsutrustning repertoar med dessa sekundära små apparater.