Mixer Köpguide

Här är vad du behöver veta innan du köper handblandare eller ställer mixers

En elektrisk mixer har blivit ett oumbärligt verktyg i hushållskök. Innan de kom på kulinariska scenen, var det nödvändigt att koka kakadegen för hand, vispa äggvitor eller grädde tills deras armar hade ont och behärska tekniken att knådas bröd för att säkerställa höga bröd.

Men nu kan en elektrisk mixer göra alla dessa uppgifter för dig - och det kommer nog att göra ett bättre jobb. Här är vad du behöver veta innan du köper en elektrisk stativ mixer eller hand mixer .

Hand Mixers vs Stand Mixers

En stativmixer har en kraftfull motoriserad bas med ett huvud som håller monteringsfästet och en skål som låses på plats under beatersna. En handmixer har emellertid sin motor i ett lättviktigt hus där avtagbara slagare monteras. Blandaren hålls över en skål och kan flyttas för att säkerställa att dess innehåll jämnas jämnt. Mellan de två är en stativblandare vanligtvis pricier eftersom den är en större, typiskt kraftfullare utrustning.

Det finns fördelar och nackdelar för varje typ av apparat. En stativmixare har en kraftfullare motor, så den kan ta itu med styvare degar, till exempel tjock kakadeg eller bröddeg. Vissa ställningsblandare har också tillbehör som är tillgängliga för inköp, så att du kan använda maskinen för allt från att göra glass för att göra korv. Men en bra stativ mixer kan också vara dyr (börjar ca 200 dollar), och eftersom de är skrymmande och tunga, kommer de sannolikt att behöva ta en permanent plats på din räknare.

Relaterade : KitchenAid Stand Mixer tillbehör du visste inte att du behövde

En handmixer är emellertid ganska kompakt och kan enkelt stashas i ett skåp eller en låda. Du kan köpa en anständig modell för lätt under $ 100, och eftersom den är handhållen kan du styra banans väg, flytta dem runt skålen för att säkerställa att inga ingredienser saknas.

Du kan också använda den med nästan vilken skål som helst, stor eller stor. Nackdelen är att motorn inte är lika kraftfull, så handmixrarna är egentligen bara bra för tunnare, mjukare degar och smetar, liksom piskräm eller piskäggsägg.

Om de har råd med det och har lagringsutrymme väljer många bakingentusiaster båda, eftersom handblandaren är relativt dyr. Ett annat alternativ: Cuisinarts Power Advantage Hand / Stand Mixer, en handmixer som omvandlas till en stativblandare genom montering på en bas.

Gör varumärkesfråga?

Kitchenaid är förmodligen det mest kända varumärket i mixerkategorin, speciellt när det gäller blandare. Företaget skapade kategorin när det debuterade den första stativblandaren för hemmet 1919. Men KitchenAids popularitet betyder inte att det är det enda alternativet på marknaden, eller ens det är nödvändigtvis det bästa. KitchenAids mixers börjar med Classic Series ( läs en recension av KitchenAid Classic Series Stand Mixer ) och gå upp till Professional och Commercial samlingar.

På marknaden för ingångsnivå finns stand mixeralternativ från Sunbeam och Hamilton Beach, som är mindre än 50 dollar, men är inte så robusta konstruerade och har mindre arbetsskålar än andra modeller.

De är också gjorda av lättare material, vilket innebär att de inte är lika hållbara och de kan "krypa" över disken, särskilt om de slår en särskilt hård deg.

I den höga änden gör Breville en stand mixer som har en inbyggd timer och en robust, gjuten metallkonstruktion. Och Cuisinarts modeller har också en nedräkningstimer samt valfria tillbehör (säljs separat). En av de mest krävande - och bästa kvalitetens blandare är från Viking. Den har en av de mest kraftfulla motorerna på marknaden (1000 watt), metallöverföring och jämn hjul för att enkelt flytta den runt bänkskivan (en fin touch med tanke på att den väger mer än 20 pund).

Relaterat: Quick Yeast Roll Recept för stativmixern

När det gäller handblandare gör de flesta små apparatmärken dem, och prestanda för billigare märken är inte nödvändigtvis markant bättre än mer prisvärda varumärken, även om dyrare modeller kan ha ytterligare funktioner eller bättre design.

I slutändan är det bästa rådet att välja det märke som du tycker har det bästa rykte eller den bästa produktkvaliteten du har råd med.

Wattage och andra funktioner

Lös inte på en stativblandare med mindre än 250 watt ström - något mindre och du kommer bli lycklig om den kan hantera pannkaka slem. Pricier-modeller har mer kraftfulla motorer; Breville modell har en 550-watt motor, och Cuisinart har ett alternativ som har en 1000-watt motor.

Countdown timers, som de i Cuisinart och Breville modeller, är trevliga; du kan ställa dem till att ilda bröddegen i 10 minuter, och maskinen stängs av när den är klar. KitchenAid stativ mixers är kända för den lilla pluggen på huvudet som kan användas för tillbehör; Företaget säljer ett brett arrangemang av bilagor, inklusive citruspressar, glassmakare , korvkvarnar, pastapressare och mer. Pluggen är universell, så varje KitchenAid-modell, oavsett hur gammal eller ny den är, passar alla bilagor. Cuisinart har också en liknande funktion; dess stativ mixers har tre uttag där man kan ansluta bilagor, men företaget har inte så stort ett urval av bilagor.

Vissa står mixers tout "planetary action" blandning; detta innebär att beatersna tar en elliptisk väg runt skålen för att säkerställa enhetlig blandning. De flesta, även de billigaste, kommer med tre grundläggande tillbehör: en paddel för allmän blandning, en visp för att slå kräm eller äggvitor och en degkrok för att ilda bröddeg.

Handblandare är vanligtvis 200 till 250 watt kraft och för de tunnare blandningarna som de vanligtvis används med, bör en motor som är 200 till 225 watt fungera bra. Funktioner som ska följas är typ av inklädningsartiklar, hastighetsintervall och om det finns ett förvaringsskåp för tillbehören.

Stör inte med en handmixare som har en degkrok - chansen är att motorn inte är tillräckligt kraftfull för att hantera bröddegen ändå, och i alla fall skulle det vara för obehagligt att hålla mixern över en skål under hur mycket tid det är det krävs att maskinen knådas degen.

Tilt-Head eller Bowl-Lift Stand Mixer?

De flesta stativmixare har en lutningshuvuddesign, där skålen förblir stationär, låsad i en bas och huvudet är på gångjärn så att det kan hoppa upp för att lyfta piskarna ur skålen. KitchenAid gör dock ett antal modeller som har en skålliftdesign, där skålen låses på en ram och en spak vrids för att lyfta skålen upp för att möta beatersna. Skållyftdesignen användes ursprungligen huvudsakligen i kommersiella kök, men finns nu i några av KitchenAids mixare med högre priser och större kapacitet.

Fördelen med skålliftdesignen är att mixern kan passa under en skåpet och behöver inte flyttas framåt för att kunna använda den (med tipphuvudblandare skulle det inte finnas utrymme under ett skåp för att lyfta upp huvudet). Vissa människor föredrar skålliftblandarna eftersom de ser mer professionella ut och de har ofta en större skålkapacitet. Men andra gillar lutningshuvudet eftersom du får mer tillgång till skålen, för att lägga till ingredienser eller skrapa ner sidan.

Relaterat: Stativblandare till varje pris

Välja en mixerstorlek

Blandare kommer med en mängd skålstorlekar; Det är viktigt att välja en storlek som är mest användbar för dig. Standardstorleken är mellan 4,5 och 5,5 kvarts. Detta är tillräckligt stort för att baka ett parti av kakor eller en knådad brödbröd. Du kanske till och med kan passa en dubbel sats kakadej där inne. Om du gör mycket stor kaka eller brödbakning, kanske du vill välja en större mixer; KitchenAid hävdar att dess 6-quart mixer har kapacitet att göra 13 satser kakor eller mer än 8 bröd bröd på en gång.