Asparges- och svampgratin

Denna aspargus au gratin är perfekt kokad med en enkel vit sås och parmesanost. Det är en utmärkt maträtt för en speciell måltid eller semestersamling.

Sparrisen är perfekt kokad och sedan toppad med svamp och sås och placerad under köttfärgen precis före servering.

Se även
Rostad asparges och svampar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värmeskåpa eller förvärm ugnen till 200 F.
  2. Sätt sparris i en panna som är tillräckligt stor för att hålla spjäsen liggande planta. Häll tillräckligt kokande vatten i pannan för att täcka sparrisen; tillsätt salt, till smak. Täcka och simma försiktigt i 8 till 12 minuter, eller tills det är ömt.
  3. Lyft sparrisen försiktigt ut med en spatel; överför till pappershanddukar för att tömma. Reserv 1/4 kopp matlagningsvätska. Ordna asparges med tips som pekar i en riktning på en varm, ugnssäker serveringsdisk. täck och varma i en värmeskiva eller i en 200 graders ugnsugn.
  1. Smäll svamp i hälften av reserverad sparrisvätska (2 matskedar) i ca 2 minuter, eller tills det är ömt. Töm och ordna svampen på bottenhalvdelen av sparrisspjutet och lämna spetsarna upptäckta. Täck skålen och fortsätt att hålla dig varm medan du gör såsen.
  2. Smält smöret i en liten kastrull över låg värme. rör om mjöl tills den är jämn. Fortsätt att laga mat och rör om i 1 till 2 minuter, eller tills ljusgyllan är klar. Avlägsna från värme; Smör gradvis i mjölk, resterande hälften av asparges matlagningsvätska (2 msk) och citronsaft. Smaka med salt och peppar.
  3. Returnera såsen för att värma och simma över låg värme i 2 minuter, omrör hela tiden tills den är tjock. Häll över svampar och strö med parmesanost. Asparges tips kommer att förbli exponerade. Täck exponerad asparges med folie; placera maträtt under pannkakan i 2 till 3 minuter, eller tills sås med ost är brunad.

Serverar 4.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 304
Totalt fett 16 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 40 mg
Natrium 679 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)