Hur man lagar grundläggande kinesiska risrätter

Kineser har lång historia att äta ris. Ris är en mycket viktig mat i det kinesiska köket.

Från Pearl pärlor till Yangchow stekt ris, en samling kinesiska och asiatiska recept med ris som den främsta ingrediensen.

Grundkokt ris

I den här artikeln visas hur du lagar matris. Detta recept gör ca 3 koppar ris. Justera vid behov beroende på hur mycket ris du behöver.

Hur man lagar jasminris

Denna artikel visar hur man lagar jasminris.

Kyckling i ris

Kyckling i ris är en hälsosam maträtt som är lätt att smälta, vilket gör det till ett bra val för barn och seniorer. Gärna lägg till 2 eller 3 kinesiska korv, skär diagonalen i tunna skivor, eller några skivor kokt skinka om så önskas. Kyckling i ris serverar 3 till 4 personer.

Basic Congee Recept

Denna artikel introducerar dig på tre olika sätt att förbereda denna grundläggande konge. Det finns inga regler om vad du kan lägga till i konge, du kan lägga alla slags olika ingredienser i din konge. Typiskt lägger folk till kött, fisk, grönsaker och friska örter, och du kan också lägga till strimlad lotusrot och gingko nötter. Du kan också göra en söt version av congee med kinesiska datum, jujubes och lite rocksocker.

Shanghai Vegetabilisk Ris

Allt är lagat i en kruka i denna version av Shanghai vegetabiliskt ris, en östlig kinesisk maträtt.

Steaming korv på toppen av ris är en vanlig kinesisk matlagningsteknik som ger riset extra smak.

Men om du är en vegan så kan du släppa ut den kinesiska korven och använda vegetabiliskt lager för att laga riset för att lägga till lite smak i denna utsökta maträtt.

Vegetabilisk ris

Vanligt kokt ris och rörstekt bok choy smakar bra på egen hand, men parning dem lägger till något extra.

I detta recept på vegetabiliskt ris, tillsätter omrörda grönsaker till ångande ris betyder riset snyggt infunderat med deras smak. Det finns många variationer på denna östra kinesiska maträtt - till exempel kan du avstå från svampen och lägga till ångade kinesiska korv eller ersätta boken med kinesisk kål.

Kokad Ris med Bok Choy och Gammon Recept

Detta är en utsökt, lätt och lagad risrätt som du måste försöka!

Stekt Ris Recept:

Basic Fried Rice Recept

Detta är ett grundläggande recept på stekt ris som du kan lägga till efter önskemål. Om du lägger till andra ingredienser, öka antalet ägg till 3.

Yangzhou Fried Rice Recept

Yangzhou stekt ris är en av de mest populära stekt risrätterna i världen. Det finns många olika versioner av Yangzhou stekt ris och här är en enkel version av Yangzhou stekt ris.

Kyckling Fried Rice

Kycklingstekt ris är ett utmärkt sätt att använda rester. Liksom alla stekt risrätter, smakar kycklingstekt ris bäst när man använder överblivet kokt ris.

Beef Fried Rice With Onion and Shredded Carrot Recipe

Detta biffstekt risrecept är väldigt snabbt, enkelt och enkelt. Den är också full av näring som gör den till en perfekt nattnättermaträtt.

Räkor och ananas Fried Rice Recept

En av mina favoriträtter när jag var ung är detta ananas- och räkorfrit ris. Möjligen är det mest inspirerande minnet i denna maträtt att ha det stekt riset som serveras bokstavligen i en ananas. Det är bara så kul att se mat som har serverats i en ananas snarare än vanliga tallrikar eller skålar.

Glutinous risrecept:

Fabulous fylld Lotusrot med söt klibbig ris

Detta är en mycket klassisk kinesisk efterrätt som är utsökt och vacker och mycket lämplig för servering i en bankett.

Åtta Skatt Rice Pudding Kinesiskt Nytt Dessert

Denna efterrätt är en traditionell kinesisk nyårs efterrätt.

Kinesiska Pearl Meatballs Recept

Pearl köttbullar är en klassisk kinesisk bankett och fest aptitretare. Medan det här är en köttbull i den meningen är det en köttkött, för att vi täcker den i ett lager av klibbigt ris ger vi det ett mycket mer attraktivt namn pärlköttboll.

Zongzi Stick Rice Dumplings

Lotus Leaf Wraps-Lo Mai Gai