Pancetta Risotto Recept

Detta recept av pancetta risotto görs genom att göra kuber av pancetta (härdat fläskköttkött, typ av som tjock bacon) tills det är brunt och krispigt och sedan sautéeing riset i det gjorda pancettafettet. Söta gröna ärtor motverkar saltens smaker av pancetta, vilket gör en annan klassisk variation på den traditionella italienska risotto .

För en illustrerad demo av risotto-metoden är här en steg-för-steg-handledning om hur man gör risotto .

Se även: Butternut Squash Risotto

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm lagret till en simmer i en medelstora kastrull, sänk sedan värmen så att beståndet bara blir varmt.
 2. Värm oljan och pancettaen i en stor, tungbottenpanna med hög värme i 4 till 5 minuter tills fettet har visat sig och pancetta är en fin guldbrun.
 3. Ta bort pancetta och sätt det åt sidan, men lämna fettet i potten. Lägg till den hackade sjalotten eller löken. Sauté i 2-3 minuter eller tills det är något genomskinligt.
 1. Tillsätt riset i potten och rör det snabbt med en träsked så att kornen är belagda med fettet. Sauté i ytterligare en minut eller så tills det är en lite nutty arom. Men låt inte riset bli brun.
 2. Tillsätt vinet och koka under omrörning tills vätskan absorberas fullständigt.
 3. Tillsätt en skål med varmt kycklingslager till riset och rör om tills vätskan är helt absorberad. När riset blir nästan torrt, lägg till en annan lager av lager och upprepa processen.
  Obs! Det är viktigt att rör om ständigt, speciellt när det varma lagret absorberas, för att förhindra att det brännas, och tillsätt nästa skål så snart riset är nästan torrt.
 4. Fortsätt tillsätta skivor med varmt lager och rör om riset medan vätskan absorberas. När det lagar mat, ser du att riset kommer att ta på sig en krämig konsistens, eftersom det börjar släppa sin naturliga stärkelse.
 5. Fortsätt lägga till lager, en skål åt gången, i 20-30 minuter eller tills kornen är ömma men fortfarande fasta på biten, utan att vara krispig. Om du är slut i lager och risotto fortfarande inte är klar, kan du avsluta matlagningen med varmt vatten. Lägg bara till vattnet som du gjorde med beståndet, en skänk åt gången, rör om den absorberas.
 6. Rör i tre fjärdedelar av pancetta tillsammans med ärterna, smöret, parmesanosten och persiljan och krydda med Kosher-salt.
 7. Del i individuella skålar och garnera varje skål med resterande pancetta. Servera genast, eftersom risotto blir glutinös om den hålls för länge.

Fick du rester? Detta recept på risotto kakor är ett utmärkt sätt att använda kvarvarande risotto.

Fler risotto recept: