Hur man lagar jasminris

Långkorrigt jasminris är mycket populärt i asiatisk matlagning. Beror på dina matlagningsmetoder (vissa människor kan använda en riskokare för att laga jasminriset, vissa kan använda eldstaden för att laga jasminriset.) Och om du gillar ditt ris lite al dente, mjuk eller kanske grumlig. Sedan lägger du till ditt vatten för att laga mat med ditt jasminris.

Till exempel använder jag risugn för att laga ris hemma.

Var väldigt ärlig med dig, de flesta av den kinesiska familjen äger idag en riskokare och riskokaren gör ett fantastiskt jobb vid matlagning av ris. Så min uppriktiga rekommendation till läsare som älskar ris så mycket som jag och har ris i din vanliga kost, snälla köpa en riskokare. Eftersom riskokare inte bara kan laga ris men du kan också använda den för att göra efterrätt, långsam kock kött, soppa och till och med baka / ånga en tårta.

När jag jobbar i ett femstjärnigt hotell i Storbritannien bad en av min kock för mig att laga ris utan riskokare. Jag kommer inte att ljuga Jag var i chock och pinsam för att jag inte vet hur man lagar ris på spisen. Ja, jag var kock och jag föddes och bodde i Taiwan och Kina för det mesta av mitt liv och jag har ingen aning om hur man lagar ris på spisen eftersom vi alla använder risugn hemma i Taiwan och Kina. Men jag lärde mig hur man använder spis för att laga ris och jag föredrar fortfarande att använda riskokare för att laga ris.

Om du vill använda riskokare för att laga ris speciellt långkornigt ris som jasminris rekommenderar jag att du använder 1 kopp ris för att laga mat med 1 kopp vatten först och justera sedan till den mängd ris och vatten som passar din personlig preferens och du kan också lära känna din riskokare.

Till exempel använder riskokaren jag nu, jag måste lägga till extra halv kopp vatten när jag lagar riset (jag äter Thai långkornigt ris hemma eftersom jag inte kan hitta den anständiga kvaliteten på det kinesiska riset i den stad jag bor i och thailändsk långkornigt ris hittills är det bästa valet.) Så vid första paret får du rispanna med riskokare och försöker bara "lära känna" din risugn bättre.

Om du vill använda ugnen för att koka och laga ditt långkorniga jasminris, följ då anvisningarna nedan, men med extra ¼ kopp till ½ kopp vatten med ditt ris.

En annan sak som jag starkt rekommenderar om riskokare eftersom det är enkelt och bekvämt. Du behöver inte kolla på din riskok eller simma på ugnen var 5: e minut och du behöver inte oroa dig för att bränna den. Använd riskokare för att laga ris är också mycket snabbt.

Jag är en upptagen arbetande mamma, jag brukar laga mat i en mycket rush situation. Så jag lägger riset i riskokaren och sedan använder jag tiden för att laga mat. När riset är kokt har jag klarat 2-3 rätter och det är klart att servera middag till min familj.

förfaranden:

  1. Skölj riset en gång och använd fingrarna försiktigt genom riset och försök sedan riset med en sikt och upprepa det här förfarandet tills vattnet löper klart. Töm vattnet.
  1. Placera riset i en kruka. Om du lagar 1 kopp ris, lägg sedan 1 ½ kopp vatten i kruken och låt den koka.
  2. Vrid värmen ner till lägsta inställning. Täck och simma tills riset är kokt igenom. Denna procedur tar cirka 20 minuter.
  3. Ta bort riset från värmen och låt sitta, fortfarande täckt, i minst 10 minuter.
  4. Fluff med ätpinnar eller en gaffel före servering.