Ett enkelt recept på Vegan Frukost Hem Fries

Klassisk amerikansk mat med allvarlig vegetarisk, vegan och glutenfri frukost hemfries! Vem gillar inte en oljig, fyllig potatisfrysta upp till frukost, vare sig du är vegetarian eller vegan eller inte? Hemfries är ofta förvirrade för hash browns , men denna maträtt görs genom att torka potatis istället för att strimla dem.

Även om potatis tenderar att få en dålig rap på grund av sin höga mängd kolhydrater, har röret ett antal hälsofördelar. Det är en stor källa till kalium, magnesium, järn och vitamin B-6. Dessutom har potatis nästan lika mycket vitamin C som apelsiner gör! Potatis sägs till och med hjälpa till att lindra symtomen på en baksmälla. Så, om du drack för mycket natten innan, kan en frukost med hemfries hjälpa.

Den näringsrika sminken av potatisar visar att matar med kolhydrater har fördelar. Men om du tittar på din vikt eller har ett medicinskt tillstånd, till exempel diabetes, som kräver att du begränsar kolhydrater, överfyll inte i denna maträtt.

Hemfries går bra med andra frukostmat för veganer och vegetarianer, som en enkel tofu-kryptering , ett parti av veganska blåbärspannkakor eller vegansk french toast . Du kan också servera hemfries med tofubacon eller korv och ett par stycken regelbundna toast om du är pressad för tiden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smaka på lök och vitlök i olivolja i 3 till 5 minuter tills löken är mjuk och genomskinlig. Observera att vitlök kan brinna lätt, så var noga med att inte laga det för länge. Du kan lägga vitlök en minut eller två efter löken för att undvika risken för att bränna den.
  2. Tillsätt potatisen och koka tills de är ömma och rör om ofta. Du kan behöva prova en eller två potatis för att bestämma hur mjukt de är.
  1. Tillsätt resterande ingredienser och laga i två till tre minuter. Låt hemfries sitta en minut innan du serverar så att de kan svalna.

variationer

Om du är ett fan av kryddig mat, försök att lägga till paprika eller jalapenos till denna maträtt för extra värme. Men om de andra personerna du förbereder skålen, delar inte din kärlek till kryddig mat, gör skålen, men lägg till salsa eller varm sås till din servering.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 226
Totalt fett 10 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 91 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 3 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)