Hur man väljer och lagrar mandlar

Din guide till att välja mandlar och hålla dem färska

Medan de flesta av oss tänker på mandlar som nötter, är de faktiskt de ätbara fröna från mandelträdet, som är infödda till Mellanöstern, Indien och Nordafrika. Mandel är en mångsidig mat, eftersom de gör stora tillägg till både söta och välsmakande recept och gör till och med ett hälsosamt mellanmål på egen hand. Du kan hitta mandlar i många former och former, och tricket att veta hur man väljer och lagrar mandlar är att veta om skillnaderna mellan olika typer.

Välja de bästa mandlarna

När du köper mandel hittar du att de säljs i några olika former. Först erbjuds de antingen i skalet eller skalet. Om de är skalade kan de vara råa (eller naturliga), rostade eller blancherade. Om de är råa eller rostade, kommer mandlarna att ha sina skinn; Om de blancheras kommer de att vara utan skinn. Råa och blancherade mandlar säljs på olika sätt - hela, skivad, skivad eller halverad och tärnad eller hackad. De pre-cut mandlarna är perfekta för att enkelt lägga till ett recept, perfekt för den upptagna kocken. För den färskaste smaken ska du dock köpa hela mandel och hacka eller skära dem före varje användning.

När mandlar blir gamla kommer de att bli svåra. Så här räknar du ut om dina mandlar är över deras huvud: Om du har mandel i skalet, skaka en av dem; om det rasar mycket, är chansen att det blir åldrande och krympande. För att kontrollera om rancidity i en skalad mandel, skiv mandeln i halva och leta efter en solid vit konsistens hela tiden - om den är gulaktig eller har ett bikakemönster, det är ogiltigt och bör kasseras.

Det finns ingen skada i att äta galna mandlar men de kommer att ha en extremt bitter, obehaglig smak.

Om du har valt råa eller rostade mandlar, var inte rädd för huden. Även om huden ibland kan vara bitter kan den också ha en trevlig smak och lägga till smak för receptet. Så försök muttern först innan du tar bort det yttre bruna locket.

Lagring av mandlar

På grund av antioxidanterna i mandlar kan dessa nötter vara mycket långa om de lagras ordentligt. På grund av deras höga fettinnehåll kan de dock bli svåra om de inte hålls under lämpliga förhållanden. Enligt Almond Board of California kan förpackade råa mandlar förvaras oöppnade på en sval och mörk plats i upp till två år. Oöppnade rostade mandlar kan lagras under samma förhållanden upp till ett år. Båda kommer att hålla ännu längre om det är kylt eller placerat i frysen. Undvik att hålla i ett varmt skafferi eftersom det kommer att påskynda rancidity.

När du har öppnat packade mandlar måste du placera dem i en lufttät behållare eller återförslutbar plastpåse med luften utpressad och förvara på en sval, torr, mörk plats (helst i kylskåp) och använd inom tre månader. Det är viktigt att de är i tätt slutna behållare för att förhindra insektsinfestation samt luktabsorption - mandlar kan ta på sig matluktar om de utsätts för långa perioder. För maximal hållbarhet, håll mandlarna borta från fuktiga förhållanden.

Mer om mandel

Mandelhistoria
Almond Lore och legender
Almond Forms and Health Issues