Fylld Lotusrot med Sweet Sticky Rice Dessert

Fylld lotusrot med sött klibbigt ris är en mycket populär kinesisk efterrätter. Om du inte har en söt tand, oroa dig inte! Denna fyllda lotus är bara söt nog, utan att vara alltför söt. Du kan servera denna efterrätt antingen kall eller lite varm men jag personligen gillar att servera denna efterrätt kall på sommaren och lite varm på vintern.

Känn dig fri att justera mängden bergsocker, brunt socker och honung om du tycker att det här receptet är för sött eller inte tillräckligt sött. Du behöver inte använda för att använda två olika sorters socker och honung för att förbereda denna efterrätt. I stället kan du bara använda bara brunt eller caster socker för att ersätta rocksocker och honung. Oavsett socker och honung är denna mat verkligen utsökt.

Kineserna älskar att servera lotusrot i kinesisk mat. Det finns också andra lotusprodukter som används i kinesisk mat inklusive lotusfrön, lotusblad och lotusrotspulver. Du kan använda alla dessa "lotusprodukter" för att göra olika typer av rätter och desserter.

Lotus root (蓮藕) är en super mat i både kinesisk medicin och matlagning. Kinesiska tror att lotusrot kan förbättra matsmältningssystemet, hjälpa blodcirkulationen, förbättra energi och hjälpa till med åldrande. Vissa kineser tror också att lotusrotsjuice är mycket bra för att bli avskötta.

I modern medicin menas att lotusrot har följande hälsofördelar:

Lotusrot är låg i kalorier men hög i fiber så det är också en mycket god mat att äta när du försöker gå ner i vikt

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt klibbigt ris i en skål med vatten i 2 timmar.
  2. Tvätta och skala lotusrotten. Skär ungefär ¼ av lotusrotten och håll den här delen att använda som lock.
  3. Fyll det klibbiga riset från steg 1 till lotusroten och använd ätpinnar för att trycka riset i lotusroten, och fyll på det.
  4. När du har fyllt lotusroten, använd 2 eller 3 cocktailspettar för att fästa locket på lotusrotten.
  5. Koka en kruka med vatten och tillsätt jujubes och rocksocker. Rör tills rocksockret har löst sig. Tillsätt lotusrot i potten och laga i 1,5 timmar.
  1. Se till att du har tillräckligt med vatten för att täcka lotusrotten. Efter 1,5 timmar tar du ut lotusrotten och låt den svalna.
  2. Använd 200 ml av vätskan från att laga lotusroten och tillsätt brunt socker och honung. Rör om det tills det bruna sockret har löst sig. Koka det först sedan simma tills vätskan har minskat med 50%. Använd detta som en sirap för att servera med fylld lotusrot.
  3. Skiv lotusrotten 0,5-0,8 cm tunn och placera den på en serveringsplatta. Häll lite sirap på toppen och det är klart att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2690
Totalt fett 195 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 121 g
Kolesterol 26 mg
Natrium 215 mg
kolhydrater 193 g
Kostfiber 37 g
Protein 83 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)