Stekt Ris - Kinesiska och Asiatiska Recept för Fried Rice

Stekt ris oavsett vad det innehåller är en av de mest populära rätterna i kinesisk mat. Det är en ultimat komfortmat och nästan alla jag vet, oavsett om de är från öst eller väst, älskar absolut stekt ris.

Det finns många olika sätt att förbereda denna läckra och tröstande maträtt men i allmänhet är den beredd med kvarvarande eller kallt ris. Jag tror att stekrisens konsistens smakar mycket bättre, den är förberedd med kvarvarande ris så att det stekt riset smakar lite al-dente.

Men självklart kan du också laga riset tidigt på dagen och låt det svalna helt och sedan göra stekt ris ut ur det.

Jag gillar att använda thailändsk långkornigt ris för att göra stekt ris eftersom thailändsk långkornigt ris verkligen förbättrar konsistensen av stekt ris. Du kan också använda kortkornigt ris men när du lagar matet kan du behöva minska mängden vatten du använder annars kommer det att vara för klibbigt och grusigt att göra stekt ris.

Du kan sätta många olika slags ingredienser i stekt ris som ärter, sötmjöl, morötter, kål, bok choy, svamp, olika färger av paprika, edamambönor, cashewnötter, rökt kolja, lax, kyckling, nötkött, fläsk, räkor och räkor. många fler. Du kan ersätta alla ingredienser i recepten för att passa dina personliga preferenser.

Nedan finns en samling stekt risrecept som jag hoppas du gillar.

Redigerad av Liv Wan

Basic Fried Rice-A Basic Recept för Fried Rice

Detta är ett grundläggande recept på stekt ris som du kan lägga till efter önskemål.

Om du lägger till andra ingredienser, öka antalet ägg till 3.

Behöver du lite hjälp? Här är stegvisa bildinstruktioner som visar hur man gör grundläggande stekt ris.

Yangzhou Fried Rice

Yanghou stekt ris är en av de mest populära stekt risrätterna i världen. Det finns många olika versioner av Yangzhou stekt ris och här är en enkel version av Yangzhou stekt ris.

Kyckling Fried Rice

Kycklingstekt ris är ett utmärkt sätt att använda rester. Liksom alla stekt risrätter, smakar kycklingstekt ris bäst när man använder överblivet kokt ris.

Mama Choo Cha's Egg Fried Rice

Detta recept på äggstekt ris lämnas in av en läsare. Serverar 4-5 personer som sidovägg.

Stekt Ris Med Skinka

Stekt ris är perfekt för hektiska veckodagar, eller när du letar efter ett kreativt sätt att servera rester. Kokad kyckling eller kalkon kan användas i stället för skinka. Serverar 4-6 personer.

Stekt ris med kyckling och räkor

Detta recept skickades av läsaren Maddy. Serverar 2 till 4 personer.

Char Siu Pork Fried Rice

Char Siu grillat fläsk är ett utmärkt val för stekt risrätter. Gör 4 till 6 portioner.

Snabb och lätt ananasfryst ris

En lätt maträtt för upptagna weeknights. Serverar 2 som huvudrätt eller 4-6 som sidovägg.

Räka Fried Rice Recept

Räktstekt ris är ett bra recept på nätter när du letar efter ett snabbt sätt att använda resterna. Gärna experimentera med att använda färska svampar eller andra grönsaker i stället för ärterna, och fördubblas på skinkan om du inte har frysta eller färska räkor.

Tonfisk Fried Rice:

Receptet lämnas in av Stephen, som skriver "Den här kom omedelbart medan jag åt på en restaurang precis utanför Taipei.

En vän och jag hade beställt en hel fisk som var kokta med sojasås, vitlök, ingefära, chili peppers och sojabönor (vacker). Liksom detta beställde vi en servering av vanligt gammalt ris som jag kastade några av fisksåsen på och det var utsökt. Så nästa gång jag lagade stekt ris gjorde jag en liknande sås för den. "

Grönsaker Fried Rice Recept

Yummy cashewnötter lägger till en mängd hälsofördelar med detta enkla recept på vegetabiliskt ris.

Yangchow Fried Rice

Vad som gör detta stekt ris, som skiljer sig från kantonesiskt stekt ris är att de enskilda kornen ris kokas i ägget, och sojasås, ostarsås eller andra kryddor läggs inte till. Kokt skinka kan användas i stället för grillat fläsk. Serverar 4 till 6 personer.