Skalad Grönsakspanna

Denna grönsaker gryta är fylld med smak och färg. Den grundläggande vita såsen leder till grönsakerna, och den knäckiga smörgåsbrödet är den perfekta efterbehandlingen. Lägg till lite riven parmesanost eller en annan typ av ost till topping före brödsmulorna, eller tillsätt ost till såsen.

Detta är en utmärkt sidrätter att servera med någon måltid. Lägg till det på en semestermiddagsmeny eller njut av det med en daglig måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 350 F.
 2. Smör en 1 1/2-kvarts gryta.
 3. Sätt de skivade morötterna, selleri och lök (om du använder) i en stor kastrull. Tillsätt ca 1 tum vatten och koka. täck och koka i ca 8 till 10 minuter, eller tills morötterna knappt är anbud. Tillsätt ärterna och fortsätt matlagning i 3 till 4 minuter längre, eller tills grönsakerna är kokta.
 4. Töm i en kolv och lägg åt sidan.
 5. Smält 1 msk smör i samma kastrull över medelvärme. Tillsätt svampen och saut tills det är ömt. Ta bort svamparna och lägg till grönsakerna.
 1. Placera grytan tillbaka över medelvärme och smälta 4 matskedar smör. Tillsätt mjöl och torra senap och koka, rör om i 2 minuter. Gradvis tillsätt mjölken och fortsätt att laga mat och rör om tills det är förtjockat. Smak och krydda med salt och nymalt svartpeppar, smaka på.
 2. Tillsätt den tömda grönsaksblandningen till såsen och blanda försiktigt till blandning.
 3. Smält resterande 2 matskedar smör och tillsätt brödsmulorna; kasta för att belägga smulorna noggrant.
 4. Vrid grönsakerna i den smorda bakningsskålen.
 5. Stänk grönsakerna med parmesanost eller annan strimlad ost, om så önskas, och lägg sedan över med brödsmulorna.
 6. Baka i ca 25 minuter, eller tills vegetabilisk fyllning är bubblande och toppningen har brunat.

Serverar 6.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 367
Totalt fett 20 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 44 mg
Natrium 584 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 6 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)