Flat Iron Steak: Bra för grillen

Är det verkligen den bästa snittet av nötkött?

Flat Iron Steak (även kallad Top Blade Steak ), som nu visas i livsmedelsbutiker och restaurangmenyer, utvecklades av lag på University of Nebraska och University of Florida. Problemet som presenterades för dessa forskare var vad man skulle göra med en sönderdelning av nötkött från kohuvudet. Även om det är smakfullt och relativt ömt köttstycke, har det övre bladet rost en allvarlig fel, en omöjligt tuff bit av bindväv som löper genom mitten av skäret.

Så, efter att ha utvecklat en metod för att skära den bindväv ut, har dessa vänliga forskare erbjudit oss en fantastisk skära av nötkött. Mer än så har de utvecklat en nästan perfekt biff för grillen. Den platta järnen (förmodligen namngiven eftersom den ser ut som en gammaldags metallplatta) är likformig i tjocklek och rektangulär form. Den enda variationen är ett snitt genom mitten av steket där bindväven har tagits bort.

Flat Iron Steak: Marinating och matlagning

Liksom någon icke-loin biff, har den plana järnet fördelarna med att marinera och är bäst om den inte kokas bortom medium . Den rekommenderade doneness är medium sällsynt eller runt 135 grader F (60 grader C). Beroende på det specifika snittet du köper, kan det hända att du tycker det är bekvämare att skära Flat Iron-biffen i hälften på grund av att centrum skärs genom mitten, men i allmänhet är det inte nödvändigt.

Denna stek har en djup, rik smak som gör den perfekt, inte bara på egen hand utan också som kött för många rätter.

Flat Iron är mycket liknar någon av Flat Steaks så alla recept som kräver Skirt eller Flank Steak blir det perfekta tillfälle att prova Flat Iron Steak . Denna skärning är bäst grillad över en medelhög värme. Gå inte så varmt som möjligt om du inte hämtar en särskilt tunn skärning. På grund av köttets densitet är det i allmänhet bäst att börja med en snabb sear innan den flyttas till en lägre temperatur för att slutföra till önskad doneness.

Vad finns i ett namn?

Om din slaktare stirrar blankt på dig när du frågar efter en platt järnbiff, kanske det inte beror på att han är en dålig slaktare. Det kan vara att den här snittet (eller egentligen det här namnet) inte har fångats i din nacke i skogen. Istället be om en Top Blade Steak. Men definitivt, spåra en och försök. Du kan bara hitta din perfekta biff.

Flat Iron Steak Recept

Rosemary och Rödvin Flat Iron Steaks

Spicy Lemon Pesto Flat Iron Steaks

Plana järnsteker med Chili Rub

Flat-Iron Steak Tacos

Flat Iron Sandwiches With French Onion Au Jus

Fully Loaded Flat-Iron Steak Sandwiches

Biff Pinwheels Med Chimichurri