Dan Bing taiwanesiska frukost ägg crepes

Dan Bing är en av mycket populära taiwanesiska frukosträtten. 99% av frukostkaféet , restaurangen eller försäljaren i Taiwan säljer dan bing i sin butik. Jag måste erkänna att jag kom ut receptet från flera olika recept online. Denna dan bing var en ny sak för mig att laga mat. Jag åt då bing förmodligen tusentals gånger i mitt liv men jag har aldrig gjort dan bing i mitt liv förut. Jag var förvånad över hur enkelt och snabbt det var att göra dan bing.

Nedan följer några tips om matlagning för att dela för dig:

 1. Vänligen använd inte extra mjöl när du försöker platta degen eftersom extra mjöl gör din dan bing för hårt efter kokning.
 2. Du kan göra dan bingde deg natten före och förvara den i kylskåpet. Rulla det och planera det på morgonen. Det är helt bra.
 3. Jag såg att många kockar och bloggare satte dan bing degen i en plastpåse eller sätta in den mellan två lager klädesfilm och utplattad den. Jag gjorde samma sätt och då fick jag reda på att det är så svårt att ta den utplattade dan bing ut. Till sist slutade jag sluta slösa parboll i dan bingdegen.

  Eftersom du inte kan använda extra mjöl för att stoppa degen klibbig på bänkskivan och händerna. Så jag borstar lite matolja på bänkskivan och på toppen av degen. Sedan plattade jag degen och eftersom oljan på bänkskivan så det är väldigt lätt att skilja degen från bänkskivan. Jag upptäckte det här tipset när jag kommer ihåg när jag var ung jag såg kocken på det taiwanesiska frukostkaféet på samma sätt. Resultatet var tillfredsställande.
 4. Snälla säsong inte ägget. Eftersom denna dan bing brukar äta med sojasås eller tjock sojasås.
 5. Lägg inte för mycket av vårlök i dan bingdegen. Eftersom för mycket vårlök i dan bingdegen lätt kan brinna som vi måste laga dan bing deig först koka sedan med ägg och andra ingredienser efter. Så om du vill lägga mer löklök i dan bing rekommenderar jag att du lägger den i ägget.
 6. Du kan göra så många olika smaker av dan bing! Jag demonstrerade bara 1 grundläggande smak av dan bing och skinka och ostsmak. Men du kan också sätta majs, tonfisk, bacon, Frankfurter, tomat ... etc
 7. Hur lagrar du Dan Bing? Du flatade dan bing först då du lägger ett ark pergamentpapper var och en på toppen och botten av dan bing. Sedan stackar du dem och klämmer fast det. När du vill laga mat till frukost så behöver du bara ta ut det och steka dem med lite olja i den medellånga värmen tills båda sidorna vänder till fin guldfärg. Du behöver inte tina dan bing före matlagning.

Jag upptäckte dessa tips när jag gjorde första gången i mitt liv och jag hoppas att dessa tips gör det mycket lättare för dig att försöka göra din egen dan bing hemma.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

 1. Blanda vanligt mjöl, brödmjöl, salt och socker i en blandningsskål.
 2. Häll långsamt 65 ° C vatten i steg 1 och omrör med en gaffel eller ätpinnar samtidigt.
 3. Efter att mjöl och vattnet helt kombinerats. Använd båda handen för att knäda degen i 3-5 minuter och gör den i en boll. Låt den sedan i blandningsskålen och täcka några ark av klädesfilmer på toppen. Lämna det i minst 30 minuter.
 1. Efter 30 minuter delade degen i 70g små bollar.
 2. Slå ett ägg och lämna det åt sidan.
 3. Värm upp ett tunt lager olja i stekpannan med lägsta till medelstora eld.
 4. Borsta ett tunt lager av olja på bänkskivan. Placera sedan din små boll av deg ovanpå och borsta ett tunt lager olja på degen. Använd en rullpinne för att platta degen så tunn som möjligt.
 5. Steg steg 7 i stekpannan och se till att båda sidorna är lilla guldfärg.
 6. Använd spateln till att lämna steget 8 crepe upp och häll ägget och lägg crepe på toppen.
 7. Om du gör grundläggande Dan bing är allt du behöver göra, vänd på dan bing igen, vilket är äggsidan på toppen och du kan bara använda spatel för att rulla den, då är den redo att tjäna. När det är kallt lite, skiv det sedan före servering. Du kan servera denna dan bing med sojasås eller tjock sojasås.
 8. Om du vill göra skinka med skinka och ost så måste du vända den och bli äggsidan på toppen och lägg skinken i mitten och sprinkla sedan riven ost på toppen av skinka. Rulla sedan med spateln. När dan bing är coolt ned lite, skiv den sedan före servering.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 434
Totalt fett 27 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 260 mg
Natrium 939 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)