Bakad granatäpple kyckling (kött) Recept

Granatäpplen anses vara en god mat för Rosh Hashana , och vi skapade denna lättillgängliga bakade granatäpplekylling med semesterbordet i åtanke. Men granatäpplejuice-som tillför en söt tang till den smakfulla marinaden-finns tillgänglig i många stormarknader året runt, så det här är också ett utmärkt val för helårssabbat eller semesterns måltider. Receptet fördubblas enkelt om du lagar mat för en folkmassa.

Tips: När friska granatäpplen är i säsong, använd arilerna, även frön, som garnering för en festlig presentation. (Dessa steg-för-steg-instruktioner hjälper dig att enkelt öppna och gräva en granatäpple !)

Det är lätt att göra en granatäpplereduktion för att komplettera kycklingen: enkelt dubbel marinaden, men reservera halva blandningen istället för att hälla den över kycklingen. Placera den reserverade marinaden i en liten kastrull och simma tills den minskar och tjocknar nog för att täcka baksidan av en sked. Drizzle över den kokta kycklingen strax före servering.

Gör det till en måltid: Juvelliknande granatäpplefrön kräver lika levande ackompanjemang. Börja med den mjölkfria versionen av denna rostade morot, äpple och selleri soppa . Servera kycklingen tillsammans med gröna bönor med pekannötter och dagssirap och en tandad farro sallad med krydda rostade kikärter och blomkål . Avsluta måltiden med ett säsongsbetonat äpple och torkad körsbärskarp .

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 400 F (205 C). Placera kycklingbrösten i en bakfat som är tillräckligt stor för att hålla dem i ett enda skikt och dunka kycklingen med olivoljan. Tillsätt kycklingen jämnt med den skivade vitlöken och strö med ingefära och kanel. Avsätta.

2. I en glasmätskål eller liten skål, vispa ihop granatäpplejuice, limejuice, sojasås och lönnsirap. Häll över kycklingen.

3. Placera bakskålen i den förvärmda ugnen. Baksätt i 25 till 35 minuter, steka regelbundet tills kycklingen kokas genom, juicerna rinner ut och köttet registrerar en intern temperatur på 165 F (75 C) på en snabblästermometer . (Tänk på att kocktiden varierar beroende på kycklingbröstens storlek, tjockare bitar tar längre tid att laga mat).

4. Överför kycklingen till en serveringsfat och garnera med granatäpplen frön, om du använder. Servera drizzled med pan juice eller granatäpple reduktion (se Tips ovan). Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 612
Totalt fett 33 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 486 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 1 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)