Hur man gör en svart och tan och andra lagrade öldrycker

Kan inte bestämma vilken stil öl att njuta av ikväll? Njut av två helt olika bryggor i samma glas med den populära Black and Tan. Det här är den lagrade öldryck som du kan se hällas i nästan vilken bar i Amerika, och det är väldigt lätt att göra hemma.

Black and Tan kräver två öl: en blek öl (som Bass Ale, Boulevard eller Sierra Nevada) längst ner och Guinness Stout (eller en liknande mörk stout) på toppen.

Dessa två öl gör ett perfekt "svart och solbränt" lager i glaset om de hälls på rätt sätt. När du dricker det, hittar du de två skikten förblir separerade och att finishen är den fullständiga motsatsen till den första drycken.

Svart och Tan har förvandlat moderna barskranar, som ofta är dekorerade med en "Svart och Tan sked". Som du kommer se är skeden nyckeln till att skapa lager av denna och liknande öldrycker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett pintglas halvvägs med den bleka ölen.
  2. Flyta Guinness på toppen genom att långsamt hälla den över baksidan av en sked för att fylla glaset.

Resenärens tips: Om du reser till Irland, är det en sak du bör göra att beställa en svart och tan i puben. I stället fråga din Guinness direkt från kranen. Samma etikettregel gäller för den irländska bilbomben .

Tricket till att skapa lager av öl

Det finns två beståndsdelar som gör lagrade öldrycker en succé: densiteten hos de två öl och en långsam, indirekt hälla.

Ölens täthet: Liksom vid varje skiktad dryck, flyter en vätska bara över den andra om den har en lättare densitet (eller densitet) än vätskan på botten.

Eftersom öl inte är som sprit kan någon öl ha en annan densitet än en annan, även om de två är av samma stil . Inte alla stouts kommer att flyta på toppen som Guinness (men mest vilja) och inte alla bleka ales är lika tunga som Bass Pale Ale och kan stå emot Guinness vikt (igen, många vilja).

Om du vill försöka med olika märken öl kan du behöva experimentera för att hitta framgångsrika kombinationer.

Den långsamma, indirekta hällan: Återigen tar lektionerna från skiktade cocktails och skott den skiktade öldrycket bara om det hälls korrekt. Hälla din andra öl på normalt sätt (luta glaset och häll ner sidan) fungerar inte om du vill flyta på toppen av en annan.

Du måste blockera och sakta ner ölhällan, varför en sked behövs. Genom att vända någon sked över och hälla öl över baksidan av det, avbryts flödet och distribueras. Denna milda hällningsmetod låter de två vätskorna förbli separata när de kommer ihop i glaset.

För att få en perfekt häll måste du öva. Det är inte en dålig övning, men så njut av några av dessa "öl öl" och ta din tid.

Mer lagrade öldrycker

Svarta och Tan är inte ensam i världen av skiktade öl och det finns många andra kombinationer som fungerar. För alla dessa populära drycker är tekniken densamma, bara öl har ändrats.

Tips: I allmänhet dricker en drink med "svart" i namnet Guinness, även om liknande stouts kan fungera lika bra.

Mer lagrade öl tips och recept

Om du verkligen vill ta din skiktade ölupplevelse till nästa nivå, är The Perfect Black och Tan-webbplatsen dedikerad till lagerlagring öl och har ett imponerande antal ölkombinationer som kan lagras. De har till och med en sektion fylld med trippelbägare öl.

Perfect Black and Tan har också utvecklat ett "öllagringsverktyg". Den här enheten ser ut som avloppspluggen för din kökshandfat och gör att hällen öl ännu enklare än bartenderns skedtrick. Om du älskar skiktade öl är det värt investeringen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 146
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 14 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)