Certified Specialist of Spirits Program

En branschcertifiering från Society of Wine Educators

Professionell bartending är ett ganska oreglerat hantverk. Till skillnad från barberare eller läkare finns inga licenskort för att säkerställa att en professionell bartender uppfyller miniminormer. Ännu värre, bartending skolor erbjuder lite i vägen för att förbereda och förstå andar och cocktails.

Nyligen har programmen börjat ge industrins certifikat till inte bara bartenders, men sommeliers, dryckesdirektörer, försäljare av spritindustrin och spritbutiker.

Certifieringsprogram är viktiga eftersom de anger en nivå av kunskap och expertis som visas av den certifierade personen och de är en unikt transportabel utgångspunkt för branschkunskap. En bartender som flyttar från Kentucky till Kalifornien kan ha svårt att hitta arbete baserat uteslutande på grundval av hans CV eftersom arbetsgivare kanske inte vet nivån av bartending som praktiseras i hans tidigare tillstånd. Samma bartender kan dock ta en branschcertifieringskurs och använda den för att upprätta en kompetensbaserad nivå inom ett visst område som arbetsgivare kan referera till.

Kanske den viktigaste branschbeteckningen utvecklades för Society of Wine Educators av Brown Forman Master Distiller Chris Morris och Hoke Harden av Elixir Vitae Wine and Spirits Academy. Certified Specialist of Spirits-programmet är en omfattande utbildning om de sju huvudandekategorierna och täcker också de flesta mindre andliga kategorier.

Från en stor basanda som whisky bryter CSS-programmet ner i gamla whiskys i världsstil och nya whiskys i världsstil. Därifrån delas regionala stilar inom dessa kategorier vidare till diskussioner om effekten av ekåldring på sprit, det "röda lagret" i en whiskyfat och vilka smakämnen som detta lager bidrar till slutprodukten.

Som både en professionell whiskyförfattare och en kulinarisk skolinstruktör är jag ganska välkänd i andar. Som sagt lärde jag mig mer än vad jag någonsin förväntade mig under kursens gång, även under whiskysektionen i klassen. Certified Specialist of Spirits certifieringsklass är helt enkelt den finaste spritutbildning som för närvarande erbjuds medlemmar i bartending industrin av någon, var som helst.

Under kursen smakade mina klasskamrater och jag oss igenom representativa sprit i varje kategori. Smaka vodkaer sida vid sida gjorde det lätt att välja ut den lätta kroppsrika, skarpa stilen i Finlandia vodka när de kom ihop med en mer kornig kraftig påverkad grågås eller den rika, krämiga munkänslan av Absolut vodka . Kombinationen av provsmakningsprodukter, informations- och studieguider ger en väl avrundad spritutbildning.

Jag rekommenderar starkt Society of Wine Educators Certified Spirits Specialist-programmet till alla i gästbranschen som vill ha en djupare kunskap och förståelse för destillerad sprit. Bar guilds kan fokusera på att lyfta både bartendingens hantverk och deras medlemmars kompetens genom att man påminner om att alla medlemmar i deras guild sitter för certifiering för Certified Specialist of Spirits-programmet.

En kvalitetsrestaurangsoperation som vill säkerställa ett hälsosamt anda program borde begå att man utbildar minst en av sina anställda som certifierad spritspecialist. De som går igenom den här certifieringsutbildningen kommer att hitta en värld av destillerad sprit som är både lättare att förstå och roligare att njuta av. ÖVRIGA REKOMMENDATION .