Citron, Kale och Lentilsoppa Recept

Denna linssoppa är fin och lätt men ändå mycket tillfredsställande. Jag skapade detta recept för att emulera en maträtt som jag ofta beställde från en medelhavsrestaurang tillbaka när jag bodde i Ohio. När jag flyttade kunde jag inte längre besöka denna restaurang, men jag längtade fortfarande efter värmekombinationen av linser, citron och kale.

Denna soppa är mycket smakfull och behaglig mild, det är en surefire-vinnare för en lätt måltid. Du får dig gröna (kale), protein (linser) och kolhydrater (potatis) i en lätt soppa! Detta recept är så gott att även min linsilhattande make älskar denna soppa.

Detta är ett perfekt recept att göra i förväg och frysa i små satser för när en soppsträng slår. Det gör många portioner, så du kan också njuta av en halv sats direkt och spara resten för senare. För att värma upp efter frysning, värm bara över medium låg tills soppa är fryst och uppvärmd genom hela.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skruta potatisarna tills de är rena och hugga sedan i jämnt små bitar, inte större än 1 tum i någon riktning.
  2. Skölj linserna i en kolsyrare och rikligt sortera ut främmande material som kan lura i linserna.
  3. Haka kalen i 1/4 tums remsor, lämna ut stammarna och kassera eller reservera för senare användning (till exempel för en smoothie eller vegetabilisk buljong). Du kan enkelt klippa kale i remsor genom att använda en mycket lös och tjock chiffongskärning .
  1. I en stor lagerpotatis, kombinera potatis, kalv, citronsaft, linser, salt, vitlök och 14 koppar vatten och koka över medelhög värme.
  2. Under tiden, medan blandningen kommer att koka, värm en stor gryta och drizzle med 1 tesked olivolja. Tillsätt korkad lök, citronskal, koriander, kummin, gurkmeja och koriander och sauté tills löken är något genomskinliga.
  3. Tillsätt de kokta lökarna och kryddorna till den stora potten.
  4. När vattnet återvänder till koka, sätt ner värmen till låg och simma tills linser är ömma, ca 15-20 minuter.
  5. Salt och peppar efter smak, om så önskas. Servera varmt.
  6. Butiksoppa i en lufttät återförslutbar behållare i upp till 1 vecka. Värm restera försiktigt över medium värme tills soppen är uppvärmd.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 483 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 5 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)