Easy Bangkok Street Säljare Noodles

Detta snabba och enkla stekfrysta nudelrecept kommer från gatuförsäljarna i Bangkok. Ett gott nudelrecept som avslöjar kinesiskt inflytande i valet av nudlar: färska nudlar med långvete ( low mein eller Shanghai nudlar fungerar bra). Även dina barn kommer att älska det här läckra nudels receptet - var noga med att lämna chilierna för dem (detta nudels recept är utmärkt gjort mildt eller kryddigt). NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål, kombinera kycklingbitar med arrowroot eller majsstärkelse / sojasåsblandning. Matlagningstips: I asiatisk matlagning fungerar denna blandning som en slags marinaden , så se till att köttet grundligt införlivas med sojasåsblandningen. Låt det sitta medan du förbereder alla andra ingredienser.
  2. Placera oljan i en wok eller stor stekpanna över medium till hög värme. När det är varmt, tillsätt vitlök, galangal (eller ingefära), chili (om du använder), svamp och kyckling (tillsammans med dess sojasaus marinade). Rör fräscha i flera minuter, eller tills kyckling är kokt. Stekpanna Tips: Om wok / pan blir för torr, lägg till lite matvin, sherry, kycklingbuljong eller vatten 1 msk. i taget för att hålla ingredienserna steka snyggt.
  1. Tillsätt vårlök och broccoli och fortsätt att steka på en annan minut. Lägg till lite fukt i wok / pan om det blir för torrt.
  2. Tillsätt rostfryst sås ( Tips: spara tid, kombinera alla såsingredienser i en kopp och placera bredvid spis) och sedan nudlar. Rör försiktigt, vrid nudlar när du går med två stora träskedar (Asiatisk stil paddlar eller "skovlar" fungerar bra för detta). Fortsätt tills alla ingredienser är väl blandade, såsen fördelas jämt och nudlarna är mjuka - 2-3 minuter (färska nudlar tar inte lång tid att laga mat).
  3. Till sist lägger du bönespirorna (bönspiralerna behåller sin skarpa, så blanda dem bara). Stäng av värmen.
  4. Gör nu ett smakprov för salt. Om inte salt nog, lägg till lite mer fisksås (1 msk) och blanda in. Om det är för salt för din smak, lägg till 1 msk. av limejuice .
  5. Strö med färska örter (basilika och koriander) och del ut direkt från wok eller stekpanna medan det fortfarande är varmt. Servera med thailändsk chili sås och klippa limes (för att klämma över nudlarna) på sidan.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 887
Totalt fett 37 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 209 mg
Natrium 1 540 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 10 g
Protein 80 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)