Ukrainsk / Ryska Basic Sweet Yeast Dough Recept

Detta grundläggande sötjästdegrecept är känt som zdobne drizhdzhove tisto på ukrainska och sdobnoye drozhzhevoye testo på ryska. Det används till att göra frukostbullar (söta rullar), kaffekakor, fyllda terullar, nötterullar, vallmofrörullar, rysk stil "tårta" som kallas pirog och ukrainsk julkaka, känd som perekladenets eller perekladaneter, bland annat bakverk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att prova jäst: I en liten skål eller en glasmätare koppar man 1 paket aktiv torrjäst och 2 msk socker i 1/2 kopp varmt vatten. Låt beviset vara bubbligt.
  2. För att göra degen: Skal 1 1/2 kopp mjölk, avlägsna från värme och tillsätt smöret, så att det smälter. Rör i 1/2 kopp socker och låt blandningen svalna till ljummet (inte varmare än 110 grader).
  3. I en stor mixskål med en danska degpisk eller träsked, eller en stativblandare med paddlefästet, slå 3 stora hela ägg och 3 stora äggulor tills det är tjockt. Tillsätt 1 tesked vanilj, citronskal och mjölksmör-sockerblandning och kombinera bra. Tillsätt jästblandningen och slå bra. Tillsätt 1/2 tesked salt och 2 koppar mjöl. Beat tills väl införlivad. Rör i ytterligare 4 koppar allsidigt mjöl och knä i 10 minuter eller tills degen är mjuk och elastisk. Det kommer att vara kladdigt. Om du använder en städesblandare, byt till degkroken för knådning.
  1. Skrapa ner sidorna av skål och täcka med smurt plastfolie eller en linnehandduk (inte terryduk) och låt upp i en varm plats tills det fördubblats. Degen är nu redo att användas som önskat. Detta recept kommer att göra 2 mutterrullar eller vallmo-fröullar, 2 ryska tårtor (pirog) eller 30 tartlets. Du kan kyla den här degen i upp till 24 timmar för att bli färdig senare.