Så här använder du Arrowroot-pulver i matlagning

Arrowrootpulver är ett vitt, smaklöst pulver som används för att tjocka såser, soppor och andra livsmedel. Arrowrootpulver består av stärkelse extraherade från olika tropiska knölar, såsom arrowrootväxt och kassava. Vissa lägre kvalitetspiprootpulverblandningar kan också innehålla potatisstärkelse, var noga med att läsa ingredienslistorna noggrant.

Används i matlagning

Arrowrootpulver har dubbelt så hög tjocklek som vetemjöl och eftersom det inte innehåller protein, är piloten glutenfri.

Till skillnad från majsstärkelse skapar arrowrootpulver en helt klar gel och bryts inte ner i kombination med sura ingredienser som fruktjuice. Arrowroot står också upp att frysa medan blandningar som är tjockare med majsstärkelse tenderar att bryta ner efter frysning och upptining.

Hur det används

Eftersom pilen kan stå upp till sura blandningar är den utmärkt för förtjockning av fruktgeler och fruktsåser som tranbärsås eller sura såser som sötsurssås . Arrowrootpulver är utmärkt för att göra jämn, hemlagad glass eftersom den stör designen av stora iskristaller och påverkas inte av frysning. Även om det är bra för glass, rekommenderas inte arrowrootpulver för användning med andra icke-frysta mejeriprodukter, eftersom det kan producera en smal eller oönskade textur.

På samma sätt som majsstärkelse är pilroot också utmärkt för förtjockning av soppor, såser och gravier, och det kan ersättas med majsstärkelse.

tips

På samma sätt som med majsstärkelse bör pilarrotpulver blandas med rumstemperaturvatten för att skapa en uppslamning innan den tillsätts till en het vätska. Att tillsätta pilpulver till en het vätska kommer att orsaka stärkelsemolekylerna att svälla omedelbart och bilda klumpar innan det kan jämnt blandas i vätskan.

Överhettning arrowrootpulver kan orsaka att den bryts ner, vilket resulterar i en tunn sås. Värmeblandningar med arrowrootpulver bara tills det är tjockt och sedan avlägsnas från värmen.

Hur man ersätter Arrowroot för majsstärkelse eller mjöl

Var man kan köpa

Arrowrootpulver säljs inte vanligtvis i de flesta större livsmedelsbutiker, även om det kan förändras eftersom glutenfri matlagning blir mer utbredd. Större kedjor som har ett stort lager av naturliga eller hälsofrämjande föremål kan ha pilarrotpulver. Det kan vanligtvis hittas nära mjöl, spannmål eller bakmaterial. Om det finns en glutenfri specialavdelning på marknaden, titta där.

Naturliga livsmedelsbutiker eller hälsokostaffärer bär ofta arrowrootpulver eftersom det är en vanlig ingrediens i glutenfri matlagning. Det kan hittas på en glutenfri specialmarknad. Arrowroot-pulver kan också enkelt köpas via flera leverantörer på nätet.