Cinco de Mayo Meny Idéer

Servera äkta hemlagad mexikansk maträtt och aptitretare

Cinco de Mayo är en rolig fest full av färgglada dekorationer, dans, mariachi musik och även parader. Här är några idéer för din festmeny för att göra din Cinco de Mayo Fiesta utsökt och minnesvärd.

Autentisk Puebla

Cinco de Mayo är mest berömd i Puebla, där den berömda slaget vid Puebla ägde rum den 5 maj 1862. Här är några traditionella recept av Puebla som du kan tjäna för att göra din Cinco de Mayo-händelse väldigt autentisk.

Chiles en Nogada : Denna traditionella maträtt består av en fylld grön chili fylld med krämig valnötsås och röd granatäpple, färgerna på den mexikanska flaggan. Det är en salig och söt maträtt som chili är fylld med kryddad nötkött eller fläsk, äpple, lök och mycket mer.

Mole : Mole är en unik sås gjord med ovanliga ingredienser som jordnötssmör och kakao. Det används ofta som en sås för kyckling eller enchiladas men du kan också använda den som kryddor med ris eller ägg. För kycklingmjöl, säsong och bruna kycklingstycken och lägg sedan till mulsås och låt sjuda i 20 minuter tills kycklingen är klar. Eller, bruna kycklingen och lägg den och mulsåsen till en långsam spis.

Camote : Söta potatis är infödda till de tropiska områdena i Mexiko och njöt av Maya. Detta gör en söt söträtt.

Traditionell mexikansk

Om äkta mat från Puebla inte passar din smak, kommer någon av dessa traditionella mexikanska favoriter att glädja dina gäster.

Tamales : Hemlagad tamales kan vara en heltidsprocess och det är vanligt att familjer gör dem vid julsamlingar. Du kan göra den delen av dina Cinco de Mayo-festligheter eller förbereda dem i förväg.

Chile Rellenos : Dessa chili peppar fylls med ost och sedan stekt.

Flautas : Dessa gör roliga aptitretare eller fingermat för en fest.

De är fyllda med chili, ost och majs.

Pan Dulce : Dessa söta bullar är dekorerade med en toppning och du kan göra festliga mönster på dem. De kan vara ett mellanmål eller en efterrätt. De är bäst tillverkade färskt för festen.

Snabbt och enkelt

Om enkelheten är vad du är ute efter kommer en kombination av dessa läckra mexikanska recept att vara perfekt för din Cinco de Mayo-fest. Dessa är alla typer av aptitretare-typ som du kan servera för en eftermiddag fiesta.

Salsa : Denna enkla pico de gallo kommer att gå med chips eller som kryddor med dina andra Cinco de Mayo livsmedel.

Refried Beans : Om du är på en budget, är hemlagad refried bönor för enchiladas eller som en maträtt det billigaste sättet att mata publiken.

Guacamole : Ta avokados och få mashing för ett bra dopp eller kryddor.

Hemlagad Corn Chips : Förvandla majs tortillas till hemlagad chips för att servera med din salsa och guacamole. För Cinco de Mayo kan du även färga några röda och gröna för att matcha den mexikanska flaggan.

Räka Ceviche : Detta feta hälsosamma mellanmål eller aptitretare hämtar från Puerto Vallarta. Det är enkelt att göra, kräver ingen matlagning, och du kan servera den med din hemlagad tortillaplatta.