Snabb Basic Salsa eller Pico de Gallo

Gjord som en sallad men används som konditori, är denna klassiska "sås" charmigt svår att kategorisera definitivt. Oavsett om du anser det vara en sallad eller en sås, är det här en måste-ha i din matlagningsrepertoar bara för att den är så mångsidig : det är bra med chips som en aptitretare, men lika läckra som ett ackompanjemang för grillad eller stekt kött, äggröra, burritos eller på äkta mexikanska livsmedel som tostadas, molletes eller tacos. Lyckligtvis är det extremt lätt att göra -justera och rör om.

Visste du? Kanske på grund av sin karaktär som ett sådant grundläggande element i det dagliga köket, är denna salsa känd av olika namn i Mexiko, alla mycket beskrivande: Råsås ( Salsa Cruda ), hackad sås ( Salsa Picada ) och färsk sås ( salsa fresca ), bland annat. På vissa ställen kallas flagssås ( salsa bandera ) eftersom kryddan visar stolt grönt, vitt och rött av den mexikanska flaggan.

Vad du behöver

Hur man gör det

* Om du tar en handfull löv från toppen av gänget och drar ut dem ordentligt, får du oftast blad. Om några stjälkar finns där, så är det bra. ELLER Gör som mexikanska taco tillverkare gör och inte ens bry sig om att ta löven av stammen; bara klippa rötterna från gänget och hugga löv och stjälkar ihop.

Blanda alla ingredienser tills de är väl införda. Ät genast för den färskaste smaken eller kyl över natten.

Denna salsa håller inte bra, så planerar att konsumera allt inom högst 2 dagar.

Ljuva variationer på Basic Salsa

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 135
Totalt fett 7 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 266 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)