Hur man gör Chiles Rellenos

Chiles rellenos (bokstavligen fyllda paprika ) är en av de klassiker som mexikanska restauranger nästan alltid erbjuder. Skålens namn används oftast i plural (båda orden slutar i s ), men serveringen består nästan alltid av bara en peppar.

En Chili Rellenos fyllning består ofta av bara ost (vilket gör dem idealiska för vegetarianer eller människor som avstår från kött under Lent, till exempel), men kan vara nästan vad som helst. Du kan sätta dina paprika med picadillo, strimlad kyckling, tonfisk, refiterad bönor eller något annat; de kommer alla att vara läckra.

Här kommer du lära dig alla knep för hur man gör chiles rellenos- ett bra parti, kan vi lägga till. Uppgiften kan tyckas lite skrämmande först, eftersom denna maträtt är något arbetsintensiv, men inget av stegen är särskilt svårt. Tillåt dig lite extra tid första gången du gör dem; Vid nästa tillfälle vet du vad du kan förvänta dig och dina chiles kommer lättare att komma ihop.

Detta recept är av Chelsie Kenyon

Vad du behöver

Hur man gör det

* Om friska gröna chili inte är tillgängliga, använd konserverad helgrön chili.

 1. Stek chiliarna på en varm grill eller under en varmluft på hög värme. Använd tångar för att vända dem ibland, rosta tills skinnen är svarta och förkolnade .

  När huden på paprikorna är tillräckligt kollad och blåsig, ta av från värmen och låt dem svalna till rumstemperatur så att du inte bränner dig själv. Skala huden från de kylda chilierna, skölj fingrarna om de blir klibbiga. (Obs! Skölj inte paprikorna själva , eftersom du kommer att tvätta bort de flesta av deras smak.) Var försiktig så att du inte riva chilen medan du peeling den.

 1. Ta bort fröna (den knepiga delen): Rostade paprika är extremt mjuka och bräckliga, och de rinner lätt. Du ska göra en liten bit i sidan av varje chili, ca 2 till 3 inches lång, bara tillräckligt stor för att få en sked in. (Tveka inte att använda en befintlig tår, om det finns en!) Sätt försiktigt in skeden i peppar och skrapa frön och det vita membranet ut och försök så hårt som möjligt för att inte riva köttet.

 2. Stuff chili : Lägg en skiva ost eller en sked fyllning i varje peppar; arbeta långsamt, noggrant och utan att tvinga. Om ost eller sked fyllning är för stor, trim ner den tills den passar inuti. Överfyll inte chilen; se till att pepparens öppna kanter fortfarande kommer ihop.

 3. Mjöl paprika . ( Obs! Det här steget är frivilligt, men det kan vara till stor hjälp om du har svårt att få äggdemen till chili. Försök att göra dem utan detta steg först. ) Placera hälften av mjölet på en stor tallrik. Lägg en chili på mjölet och strö över resten av mjölet på toppen. Gnid fingret runt på pepparytan för att försäkra dig om att den är helt belagd, damm av det resterande mjölet (peppar ska bara ha en lätt beläggning av mjöl) och sätt chili åt sidan. Upprepa denna procedur med var och en av paprikorna.

 4. Förbered smeten : För den här enkla smeten, piska äggvitorna i en kyld skål tills de är styva. Snabbt slå äggulorna och långsamt och försiktigt vikta dem i de slagna vita med nypa salt.

 1. Coat och laga chiliarna : Värm oljan. Testa det med en droppe smet innan du lägger en hel chili in; Om droppen sizzles och flyter till toppen är det rätt temperatur. Om den sänker, är oljan inte klar; låt det värma lite mer.

  När oljan är tillräckligt varm kan du steka på din päls och steka dina paprika. En åt gången, håll chilesna vid stammen och stödja botten med fingrarna eller en sked. Doppa den fyllda peppar i smeten och lägg den försiktigt in i den heta oljan för att steka. Koka i en minut eller två, vrid den över halvvägs genom stekning tills smeten är en skarp guldbrun.

  Ta bort chilen från oljan och låt den tömma på pappershanddukar tills alla paprika har stekt.

 2. Servera dina läckra chili rellenos omedelbart med vitt ris eller mexikanskt ris, potatisbönor eller refiterad bönor.

Redigerad av Robin Grose

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 488
Totalt fett 32 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 266 mg
Natrium 887 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 31 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)