Vegansk franska Pistou-Pesto utan nötter

Fransk pistou sås är som en pesto men är gjord utan nötter perfekt för dem med nötallergi, eller som vill ha en pesto men vill inte ha nötterna. Denna veganversion av pistou är mer av en basilisås eftersom den också är gjord utan ost. Traditionellt var de mest pistösa i Frankrike aldrig förberedda med ost, men nästan alla amerikanska och nutida recept tenderar att lägga till ost för att överklaga mer till amerikanska paletter.

Även om det traditionellt läggs till grönsaks soppor eller soppor med pasta som minestrone soppa, kan du använda en hemlagad pistou till att dunka på sallader, särskilt bönsallader , eller över hemlagad nudlar eller vegansk gnocchi . Pistou är också utsökt till en snabb tofu scramble på morgonen för att förvandla den vanliga frukosträtten till något helt annat.

Processen med att göra pistou liknar att göra en vanlig pesto sås (trots allt är det bara pesto utan pinjenötter eller någon form av nötter), men det kan vara lite mer utmanande att få basilikan att blandas ihop. Att lägga vätskan först, i stället för sist, hjälper.

Om du känner att du kanske saknar mutterns konsistens, försök att göra en hemlagad pesto sås med solrosfrön eller pumpafrön .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ge basilikan en bra sköljning och torka försiktigt dem. Se till att större och / eller tjockare stammar tas bort från bladen. De blandar inte bra och de smakar för bitter och woody.
  2. Placera basilika, vitlök, citronsaft och ungefär hälften av olivoljan i mixern eller matberedaren och bearbeta tills det är smidigt, skrapa sidorna efter behov.
  3. När mixern körs, tillsätt långsamt den kvarvarande olivoljan, blanda tills den är jämn. Tillsätt salt och lite peppar, om du vill. Börja med bara en röra, eftersom du alltid kan lägga till mer.

Varianter och betjäningsidéer

För en liten variation eller för att göra din pistou ännu mer gourmet, prova en blandning av örter-tillsätt lite dragon eller persilja till blandningen - eller använd en salig gourmetolja som avokado eller macadamia mutter.

Du kan lägga till näringsjäst till vegansk pesto, men du kanske upptäcker att om du använder färsk basilika och en anständig kvalitetsolivolja, har denna pistou en sådan uppfriskande basilika smak som du inte behöver mjukna med näringsjäst .

Koppla din franska pistou-sås med italiensk vegansk gnocchi eller någon form av pasta. En räfflad eller korkskruvspasta för att hålla fast på pistolen är bäst.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 293
Totalt fett 20 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 108 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 14 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)