Stuga ost Noodle Kugel

Denna nötterkock är en gammalskola som tillverkats av otaliga Old World- bubblor , med New World-tillägget av en cornflake crumb-toppning. Det är en stor brunch eller posta Yom-Kippur frukosträtt, serveras med bagels, lox och spreads . Det är också idealiskt under de nio dagarna, när vegetariska menyer reglerar, eller på Shavuot eller Hanukkah när det finns en tradition att äta mejeriprodukter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F (180 C). Smör en 9 - vid 13-tums bakfat som är 2 cm djup.
  2. Ta en stor kruka med vatten till koka. Tillsätt nudlarna och laga mat enligt paketbeskrivning tills al dente, ca 5 till 7 minuter. Töm och skölj med kallt vatten.
  3. Placera nudlarna i en stor skål. Tillsätt smält smör, kockost, gräddfil eller gvina levana, ägg, vanilj och 1/2 kopp socker (och russin, om du använder det alternativet). Blanda väl.
  1. Häll nudelblandningen i den beredda pannan och slät toppen med en spatel.
  2. Blanda i en medium skål med cornflakes, kanel och resterande 1/4 kopp socker. Stänk cornflake blandningen jämnt över toppen av nudelblandningen.
  3. Baka kugeln, avtäckt, i den förvärmda ugnen i 45 till 50 minuter, eller tills den är inställd, är toppen gyllenbrun och en tester som sätts i mitten kommer ut ren.

Gör det till en måltid

Massor av folk tycker om kugel som en maträtt, men det fungerar helt i mitten av en frukost till middag (även kallad brinner) meny.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 618
Totalt fett 34 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 698 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 4 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)