Mexikanskt sött bröd: Pan Dulce Recept

Pan dulce översätts som "sött bröd", och i Mexiko kan du hitta hundratals variationer för att tillfredsställa nästan alla smakpreferenser, från vanilj-, choklad- eller kanelsmakad till kräm-, frukt- eller nötfylld. Detta recept på en grundläggande pan dulce resulterar i bullar perfekt för en söt mellanmål eller ljus efterrätt de smakar bäst den dag du bager dem, men du kan tätt linda och frysa eventuella rester.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda 1 matsked socker och jästen i ljummet vatten. Låt det vila i ca 10 minuter.
  2. Skrätt förkortningen och sockret i en stor mixskål tills den är fluffig. Lägg långsamt ägget, saltet och jästvattnet i skålen, blanda för att kombinera. Tillsätt mjölet 1 kopp åt gången och blanda på låg hastighet tills den är helt införd. Täck degen och låt den stiga på en varm plats i 45 minuter.
  3. Dela degen i 16 bitar och forma dem i en boll. Placera dem på ett lättfettat bakplåt med gott om utrymme mellan varandra. Tryck på varje boll något för att planera det. Låt degbollarna stiga i ytterligare en timme.
  1. Under den andra uppgången blanda alla ingredienserna i en matberedare tills det är smidigt. Lägg till några droppar valfri matfärgning om så önskas.
  2. Använd dina händer för att dela topping i 16 bitar. Rulla varje bit i en boll i dina handflator, använd sedan en rullpinne för att platta ut en mjölkad yta till ca 5 tum i diameter eller tills den kan täcka en av de uppstigna bollarna. Tryck lätt på varje toppskiva på en obakad bulle och använd en kniv för att skära ett mönster i toppskiktet, utan att skära in i deg.
  3. Baka bullarna vid 350 F i ca 15 minuter eller tills de blir lätta gyllene. Kyl bullarna på ett trådställ före servering.

Förberedelser Anmärkningar

Du kan variera ditt pan dulce-utseende med olika toppdesigner. Håll det enkelt med några rader etsade i toppen, eller utarbeta med ett kors eller ett annat mönster. Vänster ensam producerar topping sina egna sprickor, ett annat intressant visuellt resultat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 189
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 191 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)