Candy Making för nybörjare

Låt oss börja göra godis!

Så du har bestämt dig för att börja göra godis hemma bra! Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock som vill prova din hand i godis, kommer dessa tips och instruktioner att ge all information du behöver för att komma igång.

Vanliga Candy Ingredients

Det finns två huvudfaktorer som påverkar smaken av ditt godis: ingredienserna du använder och proceduren du följer. Genom att utbilda dig om vanliga godisredienser som choklad och socker, och genom att välja de bästa ingredienserna du hittar hittar du en lång väg mot att säkerställa framgångsrikt gott gott godis.

Arbeta med socker

Det finns inget fruktansvärt mystiskt eller komplicerat när det gäller att göra godis, men om du är ny i konfektyrsverksamheten kan du hitta några av receptinstruktionerna förvirrande. Godis som är baserade på sockersirap-socker och vatten kokt ihop-ger ofta instruktioner för att koka sirapen till en viss temperatur. För att göra dessa recept behöver du antingen en godtermometer eller måste känna till "kallvattenmetoden" för temperaturkontroll. Diagrammet och bildguiden nedan kommer att förklara hur man använder denna gammaldags metod för att bestämma godis temperatur.

Dessutom kallar vissa traditionella recept att godisen ska "dras", som i taffy eller ribbon godis. Att dra på godis tar lite övning, och fotoguiden nedan hjälper dig att förstå varje steg i processen.

Arbeta med choklad

Efter socker är choklad förmodligen den vanligaste godisrediensen, så det är viktigt att veta hur man framgångsrikt kan arbeta med choklad. Dessa sidor kommer att förklara hur man utför de vanligaste chokladuppgifterna, från att hugga till smältning till temperering.

Om du gör ett misstag när du arbetar med choklad - och vem har inte? Det finns också lösningar och förslag på att spara din choklad.

Utrustning för att göra godis

I allmänhet kräver godis inte mycket i vägen för specialiserad utrustning. Många godis kan göras med hjälp av grundläggande köksredskap som de flesta redan har. Men det finns några verktyg som återkommer i recept om och om igen, som en godtermometer, och om du förutser att du gör godis regelbundet, kommer det att vara till hjälp att bekanta dig med de vanligaste godis- och chokladutrustning.

Godisrecept

Är du redo att göra lite godis? Bläddra igenom hela Candy Recipe Index, organiserat på två sätt för din bekvämlighet.