Choklad Candymaking Utrustning

En av de viktigaste elementen för chokladarbete är smältutrustning. En dubbelkedja används mest. Detta verktyg består vanligtvis av en kastrull som är fylld med simmerande vatten och en monterad metallskål som sitter över toppen av kastrullen och håller smältchoklad. Denna inställning säkerställer att choklad får mild värme från hetvattnet nedan, men överhettas inte eller kommer i kontakt med vattnet.

En provisorisk dubbelkedja kan formas från en metall- eller glasskål som sitter tätt över toppen av en kastrull, men extra försiktighet måste vidtas så att vattendroppar och ånga från underpanelen inte stänker i choklad av misstag.

Choklad kan också smälta i mikrovågsugnen . För att använda den här metoden är det bäst att ha en mikrovågsugn med en justerbar effektfunktion, så att du kan värma choklad med 50% ström och undvika möjligheten att överhettas. Om din mikrovågsugn inte har detta alternativ, kan du fortfarande mikrovågsugnkaka, men du måste värma i kortare intervaller och vara mycket försiktig. För mikrovågsugn föredrar jag att använda en tung glasskål som fördelar värme jämnt och blir inte för varmt.

En noggrann termometer är nödvändig för att temperera choklad . Leta efter en termometer med ett intervall på minst 60 grader till 130 grader Fahrenheit. En vanlig kvicksilverlaboratorietermometer kommer att fungera, liksom en snabbläs termometer eller en specialiserad chokladtermometer.

Observera dock att sensorn på många snabblästa termometrar ligger minst en tum ovanför spetsen, så det kan vara svårt att mäta temperaturen på en liten mängd choklad. De flesta godistermometrarna är utformade för att mäta höga temperaturer hos sockersirap, så de har inte tillräckligt med låga temperaturer för chokladarbete.

Att jobba allvarligt med choklad, du behöver en köksskala för att väga mängden choklad. Det är nästan omöjligt att få exakta mängder hackad choklad med hjälp av mätkoppar. Leta efter en köksskala som går upp till minst 5 pund och gör att du enkelt kan växla mellan ounce och gram. Andra användbara chokladtillbehör inkluderar smaksatta oljor och extrakt , värmebeständiga spatler för omrörning av choklad, doppgafflar för doppning av smaksatta centra och tryffel samt bakverk och tips för piping av choklad och dekorationer. Om du formar choklad, behöver du naturligtvis formarna, och kanske också godisfärger och små konditorivaror, för att dekorera godisarna. Det finns en obegränsad lista över tillvalet chokladtillbehör som du kanske behöver, beroende på ditt recept, men den här kortlistan täcker de flesta grundläggande behoven.