Hur man lagrar choklad

Choklad är en otroligt populär behandla som många människor älskar att hålla i sina hem för att baka och som en speciell behandling. Det är också en populär gåva, men ingen vill att deras gåva smälter innan den ens öppnas! Medan alla typer av choklad har en ganska lång hållbarhet kan det fortfarande skämma bort om de lagras felaktigt, särskilt under långa perioder. Vissa villkor, som en värmebölja, kan göra att den här läckra efterrätten förstör eller blommar.

Ta reda på de bästa sätten att lagra dina godsaker för att se till att din akuta stash av chokladstänger stannar bra för din nästa dåliga dag.

Bästa förutsättningarna för att lagra choklad

Helst bör choklad förvaras på en något sval, torr, mörk plats. Den perfekta miljön skulle vara en konsekvent 60-70 F. Det är också bäst att choklad lagras någonstans med låg luftfuktighet (mindre än 50 procent) för att undvika risk för kondens. Vatten kan förorsaka choklad. Att lämna den ur direkt solljus är ganska sunt förnuft när det gäller detta godis. En mindre känd risk för choklad är dock starka lukter. Choklad kan absorbera lukten och därmed några av smakerna av andra matar. Det kan låta smaskigt för saker som apelsiner men föreställ dig en lök!

Hur värme påverkar choklad

Om din choklad har smält betyder det inte nödvändigtvis att den är bortskämd. Medan smält choklad kan vara rörig kan det vanligtvis fortfarande sparas.

Ofta när chokladet kyler kommer det att smaka på samma, även om det förlorat sin form. Dock kan frekvent exponering för höga temperaturer orsaka att kakaosmöret i choklad stiger till ytan, vilket ger "blom" en obehaglig grumlig grå färg. Medan det är säkert att äta blomad choklad, har den inte alltid den bästa smaken.

Detta är en ytlig fel som kan korrigeras genom att smälta och ordentligt temperera choklad. Om chokladet har någon typ av fyllningar rekommenderas det dock inte att smälta det. Förutom att blomningen kan vita choklad kan vara rancid när den utsätts för starkt ljus, vilket i stor utsträckning påverkar chokladens smak och kvalitet.

Förvaring av choklad i varma temperaturer

Om du bor i ett extremt varmt område och inte har luftkonditionering, kan du behöva hålla din choklad i kylskåp eller frys så att den inte smälter. För att frysa choklad, placera den i en lufttät behållare och ta inte bort den från behållaren tills den har tagits upp till rumstemperatur för att förhindra att kondens bildas på choklad. Dessa vattendroppar kommer att förhindra att choklad smälter smidigt och kan påverka smält chokladens konsistens. Om du inte vill vänta tills det når rumstemperatur finns det inget fel med att ha en trevlig och kall behandling!