Hur man chokar choklad för smältning

Låt oss prata rätt chokladhanteringsteknik. Om du gör candy regelbundet är chansen att du ofta blir ombedd att smälta lite choklad till receptet. Men det är inte så enkelt att bara kasta en chokladkaka i mikrovågsugnen och hoppas på det bästa.

Innan du smälter din choklad , vill du hugga den i små, likformiga bitar. Vissa märken av choklad kan köpas i wafer storlekar eller bite-sized barer som inte behöver hackning.

Men om du köper stora barer med choklad eller bulkchoklad behöver du absolut hacka den innan du smälter. Att ha choklad i små, likformiga delar innebär att det smälter snabbare, jämnare och är mindre benägna att överhettas .

Verktyg som behövs för att hugga choklad och hur man använder dem

När det gäller chopping choklad, har du 3 grundläggande val: en choklad chipper, en kock kniv eller en serrated kniv.

En choklad chipper är ett specialverktyg som används för att bryta upp stora block av choklad. Den är mest användbar för stora bulkstänger och tenderar att vara överkill för mindre, medelstora barer. Det ser typiskt ut som en liten, skarp rake, med ett trähandtag och 5 till 6 väldigt skarpa metallspetsar som sticker ut från botten. För att använda chipper, placera den i hörnet av ditt chokladkvarter och använd trycket i en nedåtgående rörelse för att krossa ett hörn av choklad. Upprepa, arbeta dig inåt när du går.

För de flesta hemanvändningar är en chipper inte nödvändig och en kniv gör lika bra. För att använda en kockkniv, välj en skarp, tung kockkniv (en stor rakbladig kniv, vanligtvis 8-10 tum) och tryck fast och jämnt på chokladet, börja med hörnen och fiska kniven något utåt.

Smaka chokladet gradvis och arbeta från hörnen tills chokladhacken är huggen in i bitar av mandelstorlek.

En lång serrated kniv fungerar också för att chaka choklad, och det kräver mindre kraft att vara effektiv. Återigen, börja på ett hörn av chokladet och använd en mjuk sågningsrörelse fram och tillbaka, trycka bara så hårt som nödvändigt. När du har gjort flera nedskärningar på ett visst hörn roterar du chokladet och börjar på ett nytt hörn tills hela chokladhacken har huggits i enhetliga bitar.

Om du ofta köper bulkchoklad, är det förnuftigt att skära allt på en gång och lagra den i små bitar, istället för att bara hugga så mycket som du behöver för något recept. Det kommer att spara tid på lång sikt, och du kommer att vara glad att din chokladleverans är redo att smälta.