Över Easy Egg Smothered med Cholula Hot Sauce Recept

Att börja med din morgon med en fyllig och näringsrik frukost är ett måste. När du äter en balanserad måltid har du energi att ta på dagen med full kraft.

Ägg är fantastiska för alla måltider på dagen, men speciellt för frukost . Detta enkla över lätta ägg recept är säker på att hålla dig energiserad under hela morgonen. Det var inspirerat av huevos rancheros , som är en mexikansk / Tex-Mex maträtt som består av ett stekt ägg på toppen av en majs tortilla och täckt i en salsa. Skålen är fantastisk men kan vara lite för lång för att förbereda sig på en upptagen veckodagsmorgon. I stället är det en mer strömlinjeformad version av huevos rancheros, och chansen är bra att du förmodligen redan har alla ingredienserna i ditt kylskåp. Om du inte har Cholula , använd vilken varm sås du har och om avokado inte är din sak, använd din favoritfrukt istället. Och glöm inte en kopp starkt kaffe som det perfekta komplementet.

Tips: Autentiska majs tortillor använder endast majs mjöl (kallas masa) och är glutenfria. I en nypa kan små melketortillor användas, bara stek inte det i smöret för länge eftersom det kommer att skarpa upp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en liten panna över medium-låg och en gång hett tillsätt smöret, låt det smälta helt. Lägg nu majs tortillan i pannan.
  2. Stek tortillan på ena sidan tills den börjar bubblas upp eller blås, flip den över och stek i ytterligare en minut eller två. Ta bort tortillan från pannan och lägg den på din serveringsplatta, sätt den åt sidan.
  3. Det ska fortfarande finnas tillräckligt med smör i pannan för att laga ägget - om det inte finns, lägg till en liten dollop och smälta den. Krossa ägget i pannan och sakta över låg värme steka det tills de vita är nästan kokta genom.
  1. Använd en spatel för att försiktigt vända ägget över och steka bara en minut - du vill att äggulan fortfarande är rinnande. Ta försiktigt ägget ur pannan och placera det på toppen av stekt tortilla. Lägg skivorna av avokado på sidan av ditt ägg. Skaka sedan Cholula över äggbeläggningen så mycket som du vill. Hugg in!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2067
Totalt fett 100 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 40 g
Kolesterol 934 mg
Natrium 3,372 mg
kolhydrater 224 g
Kostfiber 30 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)