Caipirinha Recept: Brasiliens nationella dryck

Varje destillerad anda har sin signaturcocktail: tequila har margarita , gin martini och rum mojito . När det gäller cachaça, måste dryckets dryck vara caipirinha.

Caipirinha (uttalad kai-purr-REEN-yah ) är Brasiliens nationaldryck. Det är den mest populära cocktailen i det sydamerikanska landet och alla har sitt eget sätt att göra det. Idag är det en hit över hela världen och borde finnas på listan över alla hem och pro bartender .

Grundreceptet är oerhört enkelt, vilket kräver bara tre ingredienser. Den är gjord på ett sätt som liknar den gammaldags och mojito : en enkel frukt och sockermuffel toppad med ett skott av sprit. Vätskan av val här är cachaça, brazillianen tar på rum som destillerar färsk sockerrörsjuice i stället för melass.

Med söt limefrukt och cachaça-blandning får du en av de mest uppfriskande cocktailerna du kan blanda upp. Om du är ny på cachaça eller har en ny flaska att prova, så är det den enda cocktail du behöver. Plus, som du ser, kan det fungera som inspiration för många andra goda drycker.

Om den socker

Medan du kan använda samma vita sockerrör som du baka med, kommer du att upptäcka att superfint socker tenderar att vara ett bättre val för cocktails. Det beror på att de finare kristallerna är lättare att lösa upp och detta är särskilt användbart i en cocktail som en caipirinha som inte har mycket flytande eller hård kärnablandning.

Oroa dig inte om att jaga ett specialsocker heller. Det är mycket enkelt att förvandla ditt vanliga köksocker till superfinsocker om du har en matprocessor eller mixer.

Du kommer också att märka att receptet rekommenderar någonstans från 1/2 till 2 teskedar socker. Detta intervall gör att du kan anpassa cocktailens sötma till din speciella smak och cachaça du häller just nu.

Några cachaças är sötare än andra och en hel del är åldrade , så det finns tider då mindre socker skapar en bättre dryck. Experiment på egen hand och hitta den perfekta balansen för dig.

Hur stark är Caipirinha

På samma sätt som andra dryck-bara muddrade cocktails finns det inte mycket i caipirinha för att späda drycken. Om vi ​​faktor i lite limejuice och en liten mängd isutspädning, kan vi uppskatta att din caipirinha kommer att vara cirka 30 procent ABV (60 bevis) .

Det är något lägre än tappningsstyrkan hos den genomsnittliga 80-säkrade cachaça. Naturligtvis blir det starkare med en högre bevislut. Tänk på det eftersom det kan vara en bra smakande dryck, men det är verkligen inte en svag.

Sätt en twist på Caipirinha

De mest populära cocktailerna fungerar ofta som en bas som vi kan vrida, vända och manipulera för att skapa roliga och spännande nya drycker. Caipirinha är inget undantag och baren kan bli vår lekplats med denna enkla formel.

Ett av de enklaste sätten att anpassa drycken är att skaka det och tjäna det för att skapa en caipirini . Lägg till lite extra smak och blanda upp en kryddad päron caipirini , som är fantastisk för hösten och vintern.

Om du vill ta lime-cachaça-blandningen och omvandla den till en sommarbit, överväg att vrida den i en frusen ispop .

Återgå till originalreceptet, om du har en frukt som kan hantera muddleren kan du lägga den till caipirinha. Det är en perfekt drink för säsongens bästa råvaror och en helt ny upplevelse varje gång.

Till exempel, i värmen på sommaren kasta några bär i glaset för en hallon caipirinha eller en citron, lime och blå caipirinha . När du vill ha något exotiskt, blanda dig som kumquat-ginger caipirinha . Och, när höstlövarna börjar dyka upp, sätt in lite äpple, kanel och salvia till en trevlig hemköna caipirinha .

Låt dessa recept fungera som inspiration. Se vilka nya frukter, örter och andra ingredienser som finns på produktmarknaden och var inte rädd för att accentuera den med en likör för extra smak. Möjligheterna är oändliga med en stor flaska cachaça och en muddler i handen , så ha det roligt och se var dina smaklökar tar dig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp hälften av en kalk i små kilar.
  2. Placera kalk och socker i ett gammaldags glas och muddla väl .
  3. Lägg till några isbitar .
  4. Torka över med cachaça.
  5. Rör om .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 33
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)