Gult fågelrecept: En rolig tropisk cocktail för stranden

The Yellow Bird är en rolig rumscocktail som är fylld med tropisk frukt. Medan det primära receptet innehåller apelsinjuice, ananas och banan ser också ut i många variationer på den gula fågeln. Det är en drink som är en träff på Karibiens stränder, men du kommer att bli svårt att hitta två gula fåglar på samma sätt.

Som det är vanligt i tiki-stil-cocktails , använder Yellow Bird både ett ljust rum och ett mörkt rum. En touch av Galliano (anis och vaniljlikör) läggs till för att ta in ett annat smaklag och göra sakerna lite mer intressanta också. Det är ganska intressant smakkombination och du kommer att njuta av varje smutsa av det.

Oavsett hur du gör det gör Yellow Bird en bra sommar cocktail . Det är särskilt passande för de lat dagarna på stranden.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klem limesaften i en cocktailskakare med is.
  2. Lägg till alla resterande ingredienser.
  3. Skaka bra .
  4. Stam i ett collinsglas fyllt med krossad is.
  5. Garnera med körsbäret och en kvist av mint, om du vill.

Variationer på den gula fågeln

Som du kan förvänta dig är namnet "Yellow Bird" ett populärt val för ett antal gulfärgade tropiska cocktails. Receptet ovan är ett av de mest populära och äldsta recepten och det är en som bartenderna bör vara uppmärksamma på.

Om du är på humör för en något annorlunda gul fågel, prova en av dessa:

Du kan också hitta många andra Yellow Bird recept. Vissa hoppa över apelsinjuice i Galliano-receptet, andra är en enkel blandning av rom, bananlikör och apelsinjuice, och andra lägger till vodka i blandningen (ofta hoppa över saften och väljer sur blandning med 151-bevisst rom).

Det är tydligt en av de drycker som är populära nog att anpassas som bartendern och drinkaren ser passande.

Hur stark är den gula fågeln?

När det gäller alkoholinnehåll faller den gula fågeln i linje med många liknande tropiska cocktails . De tenderar att innehålla en fin mängd sprit som kompenseras av fruktens överflöd. Detta gör dryckerna lätta men bedrägliga.

De smakar så bra och alkoholen är maskerad att det är väldigt enkelt att ha en för många (inte den bästa idén på en solig strand).

Var noga med att dricka mycket vatten med Yellow Bird eftersom den väger ca 18% ABV (36 bevis) . Det är inte den starkaste cocktailen du kan blanda, men det är inte heller det lättaste.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)