Easy Chicken Consommé Recept

En klar, djupguld kyckling consommé är härlig att inte bara titta på men smaken är gudomlig.

Det här enkla receptet använder den överblivna kycklingen och slaktkroppen från söndagsmiddagen. Om du inte har en slaktkropp, använd sedan ett par kycklingben och vingar.

Det finns några härliga lätta kycklingsoppa och lager där ute som en traditionell skotsk cock-a-leekie-soppa, men ingen har samma djup smak som en consommé.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I ett stort lager eller en kastrull tillräckligt stor för att hålla slaktkroppen och alla grönsaker, placera slaktkroppen, lök, morot, selleri, vitlök, dragon, persilja och lövblad. Skydda med kallt vatten och bringa till en mild, rullande koka.
  2. Smäll i en mild koka i 1 1/2 till 2 timmar. Om vattnet börjar koka bort, lägg till mer eftersom ingredienserna måste vara täckta i vatten.
  3. Smaka på beståndet efter den tillagade tillagningstiden. Det borde ha en bra smak av kyckling och en bakgrundssnit av grönsakerna och örterna. Om inte, laga en stund längre.
  1. Stamma beståndet genom en stor kolander, kassera fastämnena och återlämna vätskan till pannan. Koka upp och minska med ca 1/4.
  2. Låt vätskan svalna och lägg sedan i kylskåpet i 1 timme. Skumma något fett från ytan, lägg sedan äggvitorna och vispa noggrant.
  3. Låt vätskan koka hela tiden. Om du vill ha en mörkare consommé, lägg till den extra köksbuketten. Simma försiktigt, utan omröring, i 15 minuter tills äggvitorna bildar en skorpa på ytan.
  4. Linja en sikta med en ren, oanvänd muslin eller en tehandduk som har tvättats i vanligt vatten (se anmärkning nedan). Skaka försiktigt skorpan i sikten och låt sedan sakta skaka vätskan över skorpan, låt tid för att vätskan passerar genom skorpan och sikten innan du lägger till mer. KONTROLLER INTE STOCKEN HELT (det kommer att göra consomméen molnigt).
  5. Återställ den klara vätskan till pannan och värm upp till het men inte kokande. Denna soppa serveras bäst varm till varm (inte kokande) eftersom det intensifierar smaken. Kalla consommés är inte lika läckra.
  6. Om du inte serverar consomméen omedelbart, svalka soppen och kyl den tills det behövs.
  7. Uppvärm soppan till het men inte kokar och dela mellan sex heta soppor, garnera efter önskemål och servera omedelbart.

Obs: På grund av den härliga soppens smarta smak kommer muslin eller en handduk tvättad i tvättmedel att passera smaken på consomméen. Använd alltid en ny muslin om du kan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 388
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 1 616 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)