Hur man gör superfina socker

Har du någonsin kört ett recept som kallar "superfint" socker och har blivit stumpat? Superfinsocker, även känt som caster socker, är vitsocker som har slipats till en mycket fin korn. På grund av dess små korn löser superfinsocker snabbare än andra sockertyper, så det används ofta i cocktailrecept och i godis och konditorivaror där stora sockerarter är oönskade, till exempel i meringue eller mousse recept.

Men det kan vara svårt att hitta i butikerna ibland!

Lyckligtvis är det lätt att göra ditt eget superfina socker. Allt du behöver är en matprocessor (eller blender) och lite granulärt socker!

Du kan också göra andra typer av socker hemma! Missa inte dessa recept för hemlagad brun socker och hemlagad pulveriserad socker .

Svårighet: Enkelt

Nödvändig tid: 5 minuter

Här är hur:

  1. Börja med lite mer granulerat socker än vad du behöver för ditt slutliga recept. Några av sockret kommer att bli damm, så det är bättre att göra lite extra superfinsocker. Häll det i en matberedare utrustad med ett metallblad.
  2. Täck matprocessorn med en kökshandduk - vilket gör superfint socker producerar socker damm, och det kan få köket lite rörigt om du inte täcker processorn.
  3. Vrid processorn till hög hastighet och bearbeta sockret i ca 1-2 minuter. Den exakta tiden beror på mängden socker och processorn. Du vill att det granulerade sockret ska vara mycket mer pulveriserat och i ett mycket fint korn.
  1. Efter att du har bearbetat det, låt dammet komma tillbaka till processorn i 10-20 sekunder och ta bort locket. Ditt superfina socker är nu klart att användas! Förvara det som du skulle regelbundet socker.

Vad du behöver: