Hur man steker bacon

Stekbacon är en av de kökkompetenser som det kan ta lite tid att behärska. Medan det är en enkel, en ingrediensuppgift, kan det ta lite försök och fel för att få perfekta resultat. Perfekt stekt bacon kan användas i allt från huvudrätter till sallader till aptitretare eller bara som mellanmål.

Prep Work

För att steka bacon till skarp perfektion, börja med en kall stekpanna. Se till att din stekpanna är tillräckligt stor för att passa din önskade mängd bacon utan att tränga.

Separera försiktigt baconstyckena från varandra och placera dem sida vid sida i den kalla stekpannan. Sträck inte bacon när du tar bort den från förpackningen. Det kan hjälpa till att rulla paketet mellan dina händer i en kon innan du öppnar den; Detta hjälper till att lossa skivorna och göra det enklare att skilja utan att riva eller sträcka den råa bacon.

Stek bacon

Placera nu stekpannan över medelvärme. Bacon börjar sitta och bli genomskinlig. Det viktigaste tipset: Flytta inte bacon tills det släpps lätt från pannan.

Du kan försiktigt lyfta kanterna när bacon börjar brinna på första sidan, men lyft inte upp den eller tvinga den tills den släpper ut. Vrid sedan baconet med tang och lägg den på andra sidan tills den släpper ut lätt igen. Hela processen ska ta cirka 10 minuter för tunnskivad bacon eller upp till 15 minuter för tjock skivad bacon. Var försiktig under denna process eftersom baconfettet sannolikt kommer att sizzling ur pannan, och det kommer att bli väldigt varmt.

Fortsätt att vrida bacon ofta för jämn matlagning. Baconet är gjort när det ser ut som skarp bacon. Sizzling bruset kommer att dämpas dramatiskt, och när det inte finns mer rosa, vita eller genomskinliga områden på bacon, vilket betyder att fettet har släppts ut, är det klart. Ta bort det i en pappershandduk för att tömma, äta eller använd i ditt favoritbaconrecept .

Om du inte använder bacon direkt eller tillagar stora mängder bacon kan du använda ugnen för att återuppvärma eller hålla den kokta baconvarmen varm. Värm ugnen till 250F och lägg bacon på bakplåtar i ugnen.

Baconfett

Baconfettet kan användas för att laga andra läckra läckerheter, lagrade i upp till en månad, eller kasseras på rätt sätt. Baconfett ska aldrig kasseras i en avloppsavlopp, även vid bortskaffande. Baconfett kommer att härda när det kyls och kan lätt täppa rören. Baconfett kan förvaras i en tätbar behållare, antingen i kylskåp eller frys, eller helt enkelt kastas i papperskorgen.

Ugn Stekt Bacon

Ett annat alternativ för att laga bacon är att baka bacon i ugnen . Ugnsbakad bacon kan vara mindre rörig och kan låta dig laga mer bacon på en gång eftersom fler skivor passar på ett bakplåt än i din standardspanna. Endera metoden kommer att producera läckra, krispiga bacon för att du ska äta genast eller använda i dina favoritrecept.