Vitlök Herb Crusted Prime Rib Roast Recept

Prime revben är stor. Prime ribbet med vitlökskrubb stekt på sina egna revben är ännu bättre! Denna metod ger en öm, suckulent prime rib roast och skorpan lägger till en otrolig smak som alla vid middagsbordet kommer att njuta av.

Det är viktigt att notera att främsta revbenet ska aldrig kokas mer än medelålders. Att göra det härdar köttet. Om några av dina gäster tycker om det lite mer gjort, använd en restaurangtrick och häll bara heta varmpappersrör i röret över det skivade köttet. Detta kommer att laga det lite mer och de kommer att älska det.

Vad du behöver

Hur man gör det

Snabbtips: För att denna matlagningsmetod ska fungera är det viktigt att din främsta revbenrör når rumstemperatur innan du placerar den i ugnen.

 1. Placera ugnsstången på den lägsta nivån i ugnen. Förvärm ugnen till 450 F.
 2. Ta försiktigt bort ryggstången från benen så att benen förblir fästa vid varandra (eller om din slaktare gör det för dig). Placera benen i botten av en stor tung rosterpanna. Ribbenna kommer att fungera som stativet för steket.
 1. Stänk båda revbenen och steka generöst med salt och peppar.
 2. Placera vitlök , lök, pepparrot, oregano, mjöl och majonnäs i en matberedare och puls tills den bildar en slät pasta.
 3. Pressa vitlökpastaen på alla sidor av grillen och placera fettsidan upp på revbenet i pannan.
 4. Placera pannan i din förvärmda ugn och baka i 20 minuter.
 5. Minska ugnsvärmen till 275 F. Baka ytterligare 1 1/2 timme eller tills en snabbläs termometer som sitter i mitten av steket indikerar en temperatur på 110 F för medium sällsynta. (Stek fortsätter att laga mat när du har tagit bort det från ugnen.) Kontrollera med 10 minuters mellanrum tills den når önskad temperatur.
 6. Flytta främsta ribbsteg och revben till en tallrik och håll dig varm. Låt vila minst 15 minuter före carving.
 7. Under tiden hälls dryppningar från pannan i en såseparator eller glasmätare. Sifon av fett och reservsåter.
 8. Placera stekpannan över medelhög värme och tillsätt rött vin. Deglaze pannan genom omrörning för att skrapa upp alla bruna bitar från botten av pannan.
 9. Koka tills juice minskar med hälften - ca 5 till 8 minuter.
 10. Lägg till köttbuljong, reserverad nötköttjuice och eventuell juice som har samlats in i fatet. Koka, rör om ofta, tills den reduceras igen med hälften.
 11. Skiv främre revbenet och de separata revbenen. Servera med den reducerade pansåsen och Creamed pepparrotdillsås .

Tips: Använd en mixer eller matprocessor för att grilla pepparrot. Det är finare, snabbare och lättare än en låda. Var bara försiktig med ångorna eftersom de kommer att bränna dina ögon och näsa.

Öppna fönstret och håll matprocessorn i armlängd när du tar av locket.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 2 079 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)