Innan du köper en matprocessor

Mångsidig och effektiv, en god matprocessor kommer sannolikt att bli oumbärlig i köket. Jag har använt minen att strimla ost, göra kexdeig, puree babymat, mala kryddor och hugga upp salsa ingredienser. Men innan du går till affären, överväga dessa faktorer för att du ska välja den bästa matberedaren för dina behov.

Funktioner

De flesta livsmedelsprocessorer har bara en motorhastighet, och de flesta har en liten röröppning på toppen som gör att du enkelt kan lägga till andra ingredienser.

De kommer vanligtvis med en "pusher" som passar in i röret och hjälper till att mata större föremål, håller fingrarna säkra och fungerar som lock. Se till att den maskin du väljer har en "puls" -knapp för att ge små strömbrytningar (bra för grovhackning eller snabb degknådning). Du kommer att uppskatta en smidig pekplatta för kontrollerna, som är enklare att rengöra än upphöjda knappar, liksom diskmedel-säkra delar (även om jag fortfarande gillar att handtvätta mina knivar för att hindra dem från att dölja).

Kraft

Se till att den maskin du väljer är kraftfull nog att hantera de tuffa jobben: ätande styva degar, hugga råa morötter eller strimla en hård ost, till exempel. Annars riskerar du att processorn inte hakar eller kombinerar enhetligt. Eller ännu värre, med att motorn brinner ut. För en fullstorad processor (9 koppar eller större), skulle jag rekommendera att hitta en motor som är minst 600 watt.

Storlek / kapacitet

Livsmedelsprocessorer finns i alla storlekar, från små trebägare till 20-cups versioner som kan fungera i ett restaurangkök.

Vilken storlek som är bäst för dig beror på hur många personer du vanligtvis lagar mat och vilka typer av recept du ska förbereda med din maskin. Om du brukar laga mat för en familj på fyra eller förbereda en-sats degen, ska en 11-kopps storlek vara tillräcklig. Om du ofta hugger små mängder örter eller nötter eller gör små mängder såser, leta efter en processor som innehåller en liten arbetsskål och blad, eller överväga att investera i en separat 3-kopps "prep" -processor för dessa uppgifter .

Tillbehör och tillbehör

Vissa matprocessorer levereras med ett helt sortiment av tillbehör avsedda att maximera din användning av maskinen. Dessa kan omfatta olika arbetsskålar och skivor med olika storlek, skivor som skivar och skakar mat i varierande grad av tjocklek och till och med bilagor och hastighetsinställningar som gör processorn till en citruspress eller en bröddegknådare. Innan du spenderar extra pengar på en maskin som innehåller alla dessa klockor och visselpipor, överväg om du faktiskt skulle använda dem.

Varumärke och pris

De två ledarna i kategorin livsmedelsprocessorer är Cuisinart och KitchenAid, och deras produkter rankas högst i testkök och konsumentbetyg. De är också bland de dyraste; 11-cup och större versioner från dessa två märken kommer att sätta dig tillbaka $ 130 eller mer. Andra märken inkluderar Hamilton Beach och Black & Decker, vars produkter börjar på $ 50. Även om dessa sekundära märken kan erbjuda några intressanta egenskaper och tillbehör, är deras motorer ofta inte lika kraftfulla. Men i slutändan kommer ditt beslut ner till din egen personliga preferens, såväl som din budget.