Mushroom Steak Marsala Recept

Sirloin Steaks tar plats för kalvkött i denna klassiska Marsala maträtt.

Det är ytterligare nötkött med tillsats av starka svampar till den läckra såsen. Om du vill splurge, ersätt remsor biffar för lårbenet.

Bortsett från det nödvändiga Marsala-vinet är nyckeln i att använda en tjock styck biff, och den bör seared till inte mer än medium sällsynt doneness för att behålla en öm och suckulig konsistens.

Torr Marsala används här, eftersom det ger mer djup smak för att stå upp mot nötköttet. Sweet Marsala används ofta för kalvkött eller kycklingversioner av denna maträtt, eftersom proteinet (kalvköttet eller kycklingen) är mer känsligt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Koka stekarna

  1. Gnid stek med olivolja och säsong generöst med salt och peppar. Låt vila vid rumstemperatur i 30 minuter.
  2. Skrapa i mjöl, skaka av eventuellt överskott. Boka 1 msk mjöl för senare användning.
  3. Värm en stor, djup kraftig stekpanna över medelhög värme. När det är varmt, tillsätt 2 matskedar smör och virvla för att belägga pannan. Sear biffar till medel sällsynt doneness, tills det är fint brunt på båda sidor, vända endast en gång. Ta bort till en tallrik och håll varm genom att täta med folie

Gör såsen

  1. Tillsätt svamp och lök till pannan. Strö med kosher salt . Rör fräsch tills lätt guld och svamp släpper ut vätskan. Ta bort svampar med en slitssked och lägg åt sidan.
  2. Whisk reserverade 1 msk mjöl i droppings och laga i 1 minut, omrör hela tiden. Vispa i Marsala vin och laga i 1 minut tills det är tjockt.
  3. Tillsätt köttbuljong i pannan och koka. Använd en spatel för att skrapa upp några bruna bitar ( förtjust ) i såsen. Fortsätt att laga mat, reducera vätskan till hälften tills den är tjock och sirapsig.
  4. Vispa i resterande 2 matskedar smör. Smak och justera salt och peppar om det behövs.

Avsluta disken och servera

  1. Återgå tillagade svampar till sås omrörningen för att kombinera och uppvärma. Återställ sedan stekarna till pannan, vänd på kappan. Koka ytterligare 1 till 2 minuter för att värma köttet igen.
  2. Dela svamp Marsala sås jämnt över stekarna. Servera tillsammans med smördegudlar eller pasta eller ris.